Fetbobbas Forum

Recept => Efterrätter, bakverk och snacks => Ämnet startat av: hemul skrivet 2014.08.22 - 23:44:23



Titel: Gurkchips
Skrivet av: hemul skrivet 2014.08.22 - 23:44:23
En lätt bisarr sak - torkad gurka. De krymper något otroligt, på alla ledder. Det är stora västeråsgurkor. Jag la dem i en burk, hällde på salt och paprikapulver och skakade om. Hur gott som helst! Ingen aning om man kan göra det utan torkapparat, men det borde väl gå på något sätt. Gurkan får en förvånadsvärt kraftig egensmak, lite söt faktiskt.

Synd att det inte finns jättestora gurkor. För det var goda med lite smör på. Man skulle kunna ha dem som kex. Squash kanske funkar.

Taskig blixtbild. De är jättefina i verkligheten, inte missfärgade eller så.

(http://fetbobba.net/forum_images/torkad_gurka.jpg)


Titel: SV: Gurkchips
Skrivet av: Mynlen skrivet 2014.08.23 - 08:26:40
vet inte vad kålbladen "kale" heter på svenska (kale är engelska) men av dom kan man också göra jättegoda chips. I ugnen men jag tror det skulle bli ännu bättre i en tork!


Titel: SV: Gurkchips
Skrivet av: hemul skrivet 2014.08.23 - 12:00:34
Grönkål va? Jag provade att göra dem i ugnen och det sket sig. Torken tänkte jag aldrig på.

Det var gott, men det kändes ändå inte bra att äta gurkchipsen. Jag tror kroppen liksom blir besviken för att man inte får i sig någon energi, känner sig lite lurad.

Däremot var gurkans egen smak intressant. Jag ska prova att ha det jag har kvar i maten. Tror det kan vara nåt faktiskt.