Titel: 8kg nötlever Skrivet av: idalinda skrivet 2012.08.31 - 19:08:09 Jag har 8kg ekologiskt nötlever i frysen.
Finns det några tips vad man kan göra av det? Den vanliga leverpastejen fungerar bäst på kycklinlevern, den är mjukare i smaken. Jag har testat nötlever och det blir för starkt i smaken. Så, vad ska göras? Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.08.31 - 20:28:24 Man brukar spä ut det med hälften fläskfärs-enligt Kajsas kokbok.
Kolla runt lite på recept! Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: idalinda skrivet 2012.08.31 - 20:59:07 Ska levern också malas då?
Tar fläsket "bort" den starka smaken? Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: hemul skrivet 2012.08.31 - 21:00:49 Nej, du bakar in hela leverstycket i färs och kör in det hela i ugnen. :tongue:
Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.08.31 - 21:58:59 Lever och fläskfärs ska malas och blandas efter mitt recept. Det drygar ju ut smaken.
Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: idalinda skrivet 2012.08.31 - 22:39:56 Jag hittade en intressant leverpastej( ungsbakad) och fläskfärs-nötlever-biffar.
Det testas nog under kommande veckan. ( Hoppas bara att maken kan såga loss en bit av bjässen. Jag har inga intressen för "två dygn i sträck 8kg lever " -projektet.) Leverpastej Ingredienser 400 g nöt eller kycklinglever 1 gul lök 1 litet syrligt äpple 1 burk ansjovis, ca 50 g 200 g fläskfärs 1 ägg 2 dl vispgrädde 2 msk vetemjöl ½ msk salt 2 krm svartpeppar 1 tsk mejram Ev. 1 msk konjak eller sherry Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn. Kör så att allt blandas eller mal två gånger. Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram, ev. konjak eller sherry. Blanda väl. Häll smeten i en smord form, 1,2 l. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt pastejen kallna. Stjälp upp den eller servera direkt ur formen. Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.09.01 - 00:21:57 Det låter gott.
Men vad i hela friden ska maken "såga"?? Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: hemul skrivet 2012.09.01 - 01:01:46 Den frysta levern.
Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: MiaP skrivet 2012.09.01 - 18:31:58 Stek skivor som du gör med biff, men lägg skivorna en stund i blöt i mjölk. Stek jättemycket lök till och gör blomkålsmos till. Ät och njut. Det är även gott att steka lite bacontärningar till också.
:yay: Jag gillar lever och gjorde förr pastej också. Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: idalinda skrivet 2012.09.06 - 18:57:30 Jag har gjort paté ( två limpor) och 4kg biffar( lever+ fläskfärs)
Dessa har fått OK från alla, minstingen tyckte att lever-fläskbiffar var godare än vanliga nötfärsbiffar. Och visst fanns det mer smak i leverbiffarna solklart. Maken saknar rent stekt lever, så någon gång bjuder jag väl det med. Och vi pratade att vi testar även lever med nötfärs som vi har ekologiskt. Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: Tina skrivet 2012.09.07 - 09:53:26 Jag stekte lever i skivor med lök, gräddsås och bacon men ingen ville äta :sad: Undrar om jag ska testa med leverbiffar nästa gång.
Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.09.07 - 23:40:19 Smaken blir ju mycket mildare med leverbiff så prova det. Lite lingon till så går det mesta att äta :whistle:
Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: idalinda skrivet 2012.09.08 - 10:29:27 och nu har jag flera kilo leverbiff med GRÄDDE i i frysen, vilket innebär att jag kan inte åta dom alls :cry:.
Utan måste börjar trixa med egen variant :so_mad: Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.09.10 - 11:40:56 Har du grädde i själva biffen eller i såsen?
Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: idalinda skrivet 2012.09.12 - 22:51:12 i biffen.... :cry:
Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: Ninnan skrivet 2012.09.13 - 11:31:42 Blir det för torrt annars? Går det inte med smör? :redface:
Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: hemul skrivet 2012.09.13 - 12:49:20 Lite fläskfärs borde göra susen.
Titel: SV: 8kg nötlever Skrivet av: idalinda skrivet 2012.09.16 - 17:20:26 Lite fläskfärs borde göra susen. De är gjorda av fläskfärs + lever + grädde + lök, något sådant. Så nu får ungdomarna käka upp alla . |