Fetbobbas Forum

Recept => Matbröd och degbaserade rätter => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2012.05.07 - 12:22:35



Titel: pizzeria pizzabotten
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.05.07 - 12:22:35
Det här är den genialiska pizzabotten i alla kategorier!

För mig är det som " pizzeria pizzan" ungdomarna tittade på mig lite sne och konstaterade att " mamma har inte käkat på
pizzerian länge...." jo, så klart är det inte riktigt samma, men även ovannämda tonåringar konstaterade att
denna botten är klart bäst hittills och smaskade i sig med god aptit.

Så för EN person:

1 ägg
2dl riven ost

Vispa ihop och bre på ungsplåten, Klart!

 :lmao:

Så klart behöver ugnen värmas till 200-225 grader och låta botten vara där 5 minuter.
Ta ut den och bre på tomatpyre, peppar och önskad fyllning efter pizzeria-listan och sedan lite ost på.
10 minuter till i ugnen.

Som vi har njutit denna helgen!

Vi handlade hem alla fyllningar som alla önskade,
Jag älskar blandningen : räkor, lök och banan  :tasty:

Vi testade även att ha lite mandelmjöl med 1msk / portion kanske.

Om man gör 4 dubbla deg och delar den i åtta ( gorbys pirog-stora) botten, blir det lättare att hantera med spaden.
Godast enligt mig blir det när man inte lastar pizzan överfullt utan ungefär så som i pizzerian.

Man kan göra färdigt flera plåtar i förväg om man är flera som äter och sedan kan alla fylla på så som man vill
under måltiden.


Titel: SV: pizzeria pizzabotten
Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.05.07 - 15:51:14
 :thumbsup: ska jag testa denna helg. Vad för slags ost använde du? bra smältbar ost (inte så lagrad,smaklös gummi ost kallar vi det) eller mer lagrad pga smaken?


Titel: SV: pizzeria pizzabotten
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.05.08 - 11:37:05
Det var nog den smaklösa varianten , stureost av grädde 38%.
Men jag kan tänka mig att alla ostar som smälter fungerar där!


Titel: SV: pizzeria pizzabotten
Skrivet av: Tina skrivet 2012.05.13 - 20:28:46
Tack för tipset, måste testas.