Titel: Marsipanbröd Skrivet av: Tina skrivet 2012.03.06 - 20:19:38 Har ikväll testat att göra marsipanbröd. Nu blir det inget exakt recept men gjorde ungefär så här.
1/2 dl mandelmjöl 4 nypor steviasocker, här får man testa sig fram då de olika blandningarna är olika söta ca 2 tsk vispgrädde till bra konsistens 1 tsk mörk rom ifall man vill 2 rutor choklad att doppa i. Blanda ihop, forma små limpor, smält chokladen och doppa ner limporna. Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: hemul skrivet 2012.03.06 - 20:21:53 Bara mixar du alltihopa? Och vad är steviasocker? Sån där blandning med erytritol?
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: Tina skrivet 2012.03.06 - 21:29:19 Ja precis, sukrin och stevia, blir inte samma bismak av det.
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: Tina skrivet 2012.03.06 - 21:30:20 Jag rörde ihop med en gaffel. Alldeles för enkelt och gott. Tur att jag har slut på choklad.
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: hemul skrivet 2012.03.06 - 22:43:54 Jaha, var det sånt där köpt mandelmjöl? Det är så klart finare än det man gör själv. Är det grädde som gör att det håller ihop?
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: Mynlen skrivet 2012.03.07 - 05:45:22 ja
jag gjorde förr "mandelmassa" med litet vatten till en kusin som var allergisk för ägg. för normalt gör man med äggvita. Om man sen knådar eller "mosar" noga med en gaffel blir det bra ändå. Går mycket bra att mala själv också, behöver verkligen inte vara SÅ fint. Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: Tina skrivet 2012.03.07 - 10:16:18 Jag tycker city gross färdigmalda är helt ok. Ja grädden binder ihop, funkar bra utan äggvita.
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: KajsaKavat skrivet 2012.06.22 - 02:23:45 Så gott med marsipanbröd, det får jag prova någon dag. Har CityGross ekologiskt mandelmjöl?
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: hemul skrivet 2013.12.06 - 21:41:13 Jag har ett par frågor om detta.
1. Måste man äta upp det rätt snabbt/förvara i kylen eftersom det är grädde i? 2. Blir det fast nog att forma figurer av, t.ex. små grisar? :pig: Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: hemul skrivet 2013.12.06 - 22:52:20 Jag vill faktiskt göra marsipangrisar nuuuu! :dribble:
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.12.09 - 13:36:36 gör det med vatten då, DEN håller sig länge!
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: hemul skrivet 2013.12.09 - 13:57:06 Hur fan ska mald mandel och vatten hålla ihop så det går att forma? :huuh:
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: Tina skrivet 2013.12.09 - 14:28:32 Jag tror på äggvita om du ska göra grisar. Vet inte hur länge de håller för jag åt upp dom direkt nästan. Hade dom i kylen i alla fall.
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.12.09 - 15:10:29 det håller ihop bättre än du tror Men Tina har rätt, ta äggvita. Det är det normala. Tänkte inte på att du klarar äggvita. Brukar hålla sig länge. Även den med vatten men man ska se till att det är så litet vatten det håller ihop, så tillsätt droppsvis och knåda osv.
jag HAR gjort mandelmassa med vatten figurer för flera år sen! Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: hemul skrivet 2013.12.09 - 18:46:57 Ja, jag har noterat att det är äggvita i vanliga recept. Men jag trodde det sockret som gjorde det smidigt och höll ihop det. Skulle vilja göra lite nyttigare godis till några grannbarn till påsk. Kan var kul att kunna ge dem nåt gott nån annan gång också, jag har ju aldrig nåt. De äter redan mina chokladbollar med stevia med god aptit, så stevia funkar. Jag har iofs socker utanpå, men lite socker kan jag ju ha i marsipanen också.
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.12.11 - 10:32:40 jag gjorde semlamassa, det var bara att mosa malda mandlarna flinkt med nagat fuktigt sa hall det ihop lika bra. testa dig fram, tror det kommer att ga bra anda!
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: hemul skrivet 2013.12.11 - 13:14:39 Men i semlor är det ju en klutt, inte en gris! :lulz:
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: ursprungsliv skrivet 2013.12.11 - 14:28:35 Apropå semlor såg jag saffranssemlor på fiket idag... :max-shock:
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.12.11 - 15:09:17 KLUTT GRIS då! :tongue_wag:
den var hursomhelst ganska formbar innan jag hade i mera vätska! Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: Mynlen skrivet 2013.12.11 - 15:09:51 saffranssemlor? man kan väl inte blanda lucia och fettisdagen hejvilt??????
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: hemul skrivet 2013.12.11 - 15:59:49 Wienerbrödssemlor är inte så dumt... :tasty:
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: Tina skrivet 2013.12.11 - 16:45:47 Bakar just nu saffransbiscotti, doftar underbart. Men saffranssemlor kan de ha för sig själv. Däremot älskar jag saffransbullar med mandelmassefyllning :dribble:
Titel: SV: Marsipanbröd Skrivet av: hemul skrivet 2014.01.06 - 22:05:46 Ha ha! Det var ju buslätt! :thumbsup:
Seg och fin konsistens blev det. Har inte provat att göra några skapelser än, men det kommer att gå bra. En undring bara, när man har äggvita i, är det risk för att det inte står sig så bra då? Bör man förvara i kylen kanske även om det är choklad på? Jag klämde i en hel äggvita och 10 g socker för smaken (+ stevia så klart) till en påse mandel, är det 200 g. |