Fetbobbas Forum

Infosektionen => Information => Ämnet startat av: Tina skrivet 2012.01.15 - 17:30:58



Titel: Döden i grytan
Skrivet av: Tina skrivet 2012.01.15 - 17:30:58
Ja jag vet att det var ett tag sedan den kom men jag läser den nu. Fy sjutton va deppig man blir. Jag förstår att man vill sluta äta kött när man läser den. Imorse kom jag på att jag ger hundarna vom och tänk om det finns sådana där mördarbakterier i den  :puke1: Jag vill i alla fall aldrig mer äta kött från Scan.


Titel: SV: Döden i grytan
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.15 - 17:40:43
Vaddå vaddå vaddå?  :sosad:


Titel: SV: Döden i grytan
Skrivet av: Tina skrivet 2012.01.15 - 20:08:11
Ja ett amerikanskt köttföretag skapar jätteanläggningar för uppfödning och så proppar de kor, grisar och kycklingar fulla med antibiotika för att de ska växa, det skapar resistenta bakterier som finns i djurens avföring. Avföringen hälls ut i "laguner" som är kilometerstora, de läcker ut i vattendrag och gör människor sjuka och många dör. Företaget att byggt anläggningar i Polen och fått myndigheterna att ändra i lagen så småbönder slås ut. Gödseln läcker ut i vattendrag och sköljs ut i Östersjön. En tidsfråga innan bakterierna är hos oss. Det har faktiskt varit ett utbrott i Skåne men man lyckas mörka vad det beror på. Tänk på det som hände i Tyskland i somras, man behöver inte vara forskare för att räkna ut var bakterierna kom ifrån. Men det finns mäktiga lobbyister i EU. Vi håller på att ta död på oss själva, det är inte klimatförändringar som kommer ha ihjäl oss, det är bakterier. De här bakterierna går igenom tarmväggarna och ger sig på de inre organen, de äter t o m upp hjärnan. Så vidrigt!


Titel: SV: Döden i grytan
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.15 - 20:22:05
Jaha.  :sad: De där jätteanläggningarna i Polen var det om i den där dokumentären om Östersjön som var så bra, "Vårt skitiga hav" eller liknande hette den. Men de berättade inte om de resistenta bakterierna, vad jag minns.


Titel: SV: Döden i grytan
Skrivet av: Tina skrivet 2012.01.15 - 21:02:03
Nä det är märkligt att det är så tyst om detta. Nu är väl inte en bok hela sanningen men jag tycker inte det är otroligt. Packar man ihop djur på det där viset och öser ut skiten i mängder så måste det ju hända saker. Gödseln klarar inte av att brinna längre vilket gör att bakterierna inte dör. Man kan inte sprida den på åkrarna eftersom den inte har brunnit och blir för stark och innehåller bakterier.


Titel: SV: Döden i grytan
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.16 - 07:02:26
I den där dokumentärenserien om kött som gick nyligen intervjuade de ju en slaktare som sa att det bästa köttet kommer från Polen, för där föder du upp djuren som förr, ute, utan kraftfoder o.s.v. Tänkte på detta då.  :confused3:


Titel: SV: Döden i grytan
Skrivet av: idalinda skrivet 2012.01.16 - 19:03:31
Om jag inte skulle få tag i Svensk naturbeteskött tror jag att jag skulle  vara nära på vegetarian idag.
Aldrig förr har jag tänkt att jag skulle bli vegetarian för djurens skull. Jag åt en period vegetarisk ( lakto-ovo) för att
testa om jag skulle må bättre av det.
Jag litade på att när jag köpte finskt-svenskt kött hade djuren det bra.

Jag tror fortfarande att de svenska djuren har det bättre än danska / europeiska.
Men efter den senaste boken jag läste om djurhållning... vad den ny hette...
börjar jag känna att jag kan inte deltar på denna djurhållning, som de håller på med i djurfabriker.


Titel: SV: Döden i grytan
Skrivet av: Tina skrivet 2012.01.16 - 20:01:34
Jag tänkte också på det i Landet Brunsås där Fällman sa att Polska köttet var bäst. Han får nog uppdatera sig. Idalina, jag känner som du, köper mycket sällan annat kött, tycker inte det är gått. Fast nu senast föll jag för en fläskkarré då jag ville testa ett nytt recept. Den var svensk i alla fall.


Titel: SV: Döden i grytan
Skrivet av: hemul skrivet 2012.01.16 - 20:08:28
I Brunsåsen var det ju!