Titel: Skarpsås - gott till kall fisk Skrivet av: hemul skrivet 2011.12.12 - 08:23:32 En gammal svensk klassiker som Mynlen ville veta hur man gör, så här kommer den. Det är så gott så man kan äta det med sked. Toppen till inkokt lax. :tasty:
Har är originalet från Stora kokboken. Anpassningar får man själv göra. Det här ser ut som ett väldigt snålt recept. Det ska vara 4 portioner, men det tror jag inte på. Det är mycket gott! :w00t:
Mosa den kalla kokta äggulan och rör ut den i den råa gulan. Passera genom sil om det inte blir slätt. Rör ner kryddorna. Tillsätt oljan droppvis som när man gör majonnäs. Blanda till sist ner den vispade grädden. Det finns även en variant utan olja. Mamma hade olja men inte Worchestershiresås och jag tror kanske lite mer socker och kryddor. Man får smaka av efter tycke och smak.
Titel: SV: Skarpsås - gott till kall fisk Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.12.12 - 08:38:48 bordet det inte fungera med rapsolja da?
Titel: SV: Skarpsås - gott till kall fisk Skrivet av: hemul skrivet 2011.12.12 - 08:51:42 Det borde gå finemang med sådan där billig smaklös!
Titel: SV: Skarpsås - gott till kall fisk Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.12.12 - 10:22:49 rapsolja ar dyr har i NL. Om den ar smaklos vill saga. Men jag anvander den om jag maste ha olja i nagat.. till egen majonas t.ex. men jag lyckas inte fa den valsmakande :)
Titel: SV: Skarpsås - gott till kall fisk Skrivet av: hemul skrivet 2011.12.12 - 11:50:07 Säg till bekantingarna som ska komma med pofiber att ta med det också då. :tongue:
Titel: SV: Skarpsås - gott till kall fisk Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.12.12 - 14:50:15 det hade farmor o farfar redan gjort i mars :)
Men bara en flaska... |