Titel: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L* Skrivet av: Affe skrivet 2011.12.01 - 18:39:08 Jag lyssnade på radio Stockholm igår och snappade upp ett recept som jag testade efter mina vanliga omgörningar :hm-hm:
Gott blev det tillsammans med den goda bean som finns här på forumet....syndigt gott, perverst gott :redface: Köp färsk eller fryst laxfilé Tärna laxfilén i kuber rulla i ett uppvispat ägg rulla efter det i sesamfrön stek på medelhög värme i stekpannan i smör tills dom känns färdiga, öppna en och kolla efter ett antal vändningar i pannan, sesam fröna kan vara lite känsliga för hög värme... gör under tiden receptet på bea från från elocinave :laugh:http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,2400.0.html (http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,2400.0.html) som jag modifierade med 2 msk balsamvinäger och ganska mycket dragon samt salt....så ljuvligt gott :inlove: När fisken är klar lägg upp lägg en stor sjö av sås bredvid eller rakt på .......klart att servera...har man gäster lägg till lite grönkåls sallad...typ: ta grönkålen "massera" dvs gnid sönder de kraftiga trådar den har skölj....rosta lite pinjenötter,häll över grönkålen ringla lite kallpressad rappsolja , tillsätt flingsalt och några skiva Mozzarella ost... njut :yay: Passar bra med ett rött vin typ Gnarly head......mmm Titel: SV: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L* Skrivet av: Sorla skrivet 2011.12.01 - 20:09:32 Låter mumma!
Men pinjenötter... nä, det vågar jag aldrig mer. Både jag och maken gick med pinjemun i en vecka, efter att råkat på dåliga diton hemma hos en vän. :puke1: Nä, det var inte roligt. :nonono: Titel: SV: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L Skrivet av: hemul skrivet 2011.12.01 - 20:12:12 Skumt det där. Har de kommit på vad det beror på än?
Titel: SV: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L* Skrivet av: Sorla skrivet 2011.12.01 - 20:14:30 Nä, tror inte det. Det lutar åt att man kan ha otur och få något enstaka exemplar som är gammal och då ger den metalliska bismaken. Den är vidrig, så det är definitivt inte värt risken. Så gott är det inte med pinjenötter. :nonono:
Titel: SV: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L* Skrivet av: Affe skrivet 2011.12.01 - 20:46:00 Låter mumma! Strunta i nötterna...kör hardcore.... såsen är ljuvlig :flirting: salladen är ju som sagt mest skådebröd om man har gäster :lick: gott är det.....Men pinjenötter... nä, det vågar jag aldrig mer. Både jag och maken gick med pinjemun i en vecka, efter att råkat på dåliga diton hemma hos en vän. :puke1: Nä, det var inte roligt. :nonono: Titel: SV: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L* Skrivet av: Sorla skrivet 2011.12.01 - 21:07:45 Såsen år suverän, det vet jag. :tongue: Lax är aldrig fel. Så det är klart att det blev succé. :tongue: Halloumi är också en höjdare. Och jag gillar sallad i alla former. Man fågelfrön om man vill ha lite knaster i salladen.
Titel: SV: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L* Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.12.02 - 07:33:07 gnida gronkalen? ata den ra? det ska jag testa! Borde vara ganska gott. Hm far skriva upp det pa min lista imorgon! Fast har kops det oftast fardigtskuren i smabitar till "stamppot": blandning av mosad (stampad) potatis och kokt gronkal eller annan gronsak. (stamppot boerenkool ar med gronkal, stamppot zuurkool med surkal, stamppot andijvie med .. "Cichorium endivia" vad det nu heter hos er. Och sa finns det en del olika till. Forutom med lok och morot da ar det Hutspot....
Titel: SV: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L* Skrivet av: Affe skrivet 2011.12.02 - 10:23:46 gnida gronkalen? ata den ra? det ska jag testa! Borde vara ganska gott. Hm far skriva upp det pa min lista imorgon! Fast har kops det oftast fardigtskuren i smabitar till "stamppot": blandning av mosad (stampad) potatis och kokt gronkal eller annan gronsak. (stamppot boerenkool ar med gronkal, stamppot zuurkool med surkal, stamppot andijvie med .. "Cichorium endivia" vad det nu heter hos er. Och sa finns det en del olika till. Forutom med lok och morot da ar det Hutspot.... Kul med olika matkulturer...här finns det knippen med grönkål lite överallt just nu inför julen.... god är den ...Titel: SV: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L* Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.12.02 - 10:26:11 finns nog ocksa har men i "supermarkt" ar det oftast bara fardigtskuren tyvarr!
Titel: SV: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L Skrivet av: hemul skrivet 2011.12.02 - 12:01:44 Mynlen, du som är en erfaren kvinna på många sätt, tror du syrad grönkål blir gott? Jag ska absolut testa, men frågan är om jag bara ska göra ett litet prov eller om jag ska fylla krukan. Får nog bara en chans, för grönkålen brukar försvinna lika fort som den dyker upp i butikerna.
Titel: SV: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L Skrivet av: Affe skrivet 2011.12.02 - 12:17:07 Mynlen, du som är en erfaran kvinna på många sätt, tror du syrad grönkål blir gott? Jag ska absolut testa, men frågan är om jag bara ska göra ett litet prov eller om jag ska fylla krukan. Får nog bara en chans, för grönkålen brukar försvinna lika fort som den dyker upp i butikerna. ICA Maxi hade ett berg av grönkål igår.... :bg: men som sagt det försvinner fort.... nog låter det gott med syrad grönkål tycker jag som inte är expert :flirting:Titel: SV: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L* Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.12.02 - 18:51:34 tror det går Hemulen, har sökt litet runt och alla kålsorter blev nämna UTAN grönkål hahaha men jag tror det blir fint!
överallt tips att ha några enbär i. :) för smakens skull. Titel: SV: Affes snodda snabblax med sesam.....med lånat bea recept från annan tråd *L Skrivet av: hemul skrivet 2011.12.02 - 20:34:34 OK. Det brukar ju vara billigt och borde gå fort att strimla, så ingen större förlust om det blir äckligt. Krukan blir ledig om en vecka, så då får vi se.
|