Titel: Rismjöl Skrivet av: hemul skrivet 2011.11.23 - 07:27:10 Har ju babblat i åratal om att jag ska testa och nu har jag använt det några månader. Funkar fint.
Innehåller så klart lika mycket stärkelse som andra mjölsorter, men ris tillhör ju de berömda "safe starches". Om man vill ha lite redning ibland men vill undvika vetemjöl så funkar rismjöl hur bra som helst och är betydligt billigare än arrowrot. Resultatet påminner nog om arrowrot, lite mittemellan vetemjöl och potatismjöl. Det löser sig väldigt lätt, så det är lätt att använda. Jag strör på det i fettet ibland innan jag tillsätter vätska, det funkar, men jag tror inte man vinner något smkakmässigt på att göra bottenreding som med vetemjöl. Man kan lika bra röra ut det i vätskan och slå på. Har inte testat det i bröd än, men det borde väl funka. Fördelen är ju i så fall att det har en helt neutral smak till skillnad från t.ex. bovetemjöl. Det står på paketet att pannkakor på rismjöl blir extra spröda och fina. :smile: |