Titel: rättika Skrivet av: idalinda skrivet 2011.10.21 - 17:53:42 Vi håller på att drunkna i rättika.
Jag tvivlar om jag kommer att kunna ha plats åt alla i sandhinkar. Hinkar börjar ta slut nu och lika så sanden för att inte tala om utrymmet förrådet. De blir helt gigantiska på så kort tid. vissa är så långa att man inte kan förvara dom i en hink, de är bra mycket längre! Titel: SV: rättika Skrivet av: hemul skrivet 2011.10.21 - 18:15:54 Syra dem i din jättekruka som du fick! :tongue:
Titel: SV: rättika Skrivet av: Tina skrivet 2011.10.21 - 20:26:57 Mmm, daikon! I Japan hängde de på balkongerna
Titel: SV: rättika Skrivet av: Corny skrivet 2011.10.22 - 02:09:02 Skicka till mig!!!! :dribble:
Titel: SV: rättika Skrivet av: idalinda skrivet 2011.10.22 - 18:00:07 Mmm, daikon! I Japan hängde de på balkongerna Förvarade dom daikon så? :confused3: Har du någon favo-recept? och ja, om jag får problem med alla rättika-dajkon så kan jag mycket väl tänka mig att skicka någon låda till behövande. men än så länge verkar de må prima under jorden och det är inte någon våldsamt kyla på sikte. men jag hojtar till om de blir problem :wave: Titel: SV: rättika Skrivet av: Ninnan skrivet 2011.10.23 - 00:09:28 Vi hjälper dej så gärna idalinda med sådana problem :tasty:
Titel: SV: rättika Skrivet av: Tina skrivet 2011.10.23 - 20:40:11 Jag tycker den är godast råriven men det ska vara tunna, långa strimlor. Men kokt i buljong är inte dumt heller. Ja jag tror det var så de förvarade den. Det var ju sällan minusgrader där och hög luftfuktighet så det gick nog bra.
Titel: SV: rättika Skrivet av: idalinda skrivet 2011.10.24 - 10:38:04 vi upplever att den är rätt skarp i smaken utan tillagning. Jag har några olika sorter, så vi får prova de alla råa också!
Även bara kokt rättika med smör var inte riktigt ok, Men i gratäng var det bra, med lite kryddor och lök. När man blandar den med annat smak neutraliseras den skarpa smaken på något sätt... Titel: SV: rättika Skrivet av: Tina skrivet 2011.10.26 - 21:10:38 Jag tror dom i Japan använder mandolin för att göra tunna strimlor, sen har man lite soja på
|