Titel: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: idalinda skrivet 2011.08.23 - 18:52:32 Vi är förälskade i saltrulle :inlove:!
Men vi får bara en sådan rulle / beställning, typ 3-4 gånger / år. jag kokar alltså en riktigt saltlag där köttet får ligga 1-2 dygn i kylen, sedan kokar man den ca. 3 timmar och låter kyla ner. Det blir så gott som kallskuret och tar slut på en lördageftermiddag, den som inte är på allerten, blir utan. SÅ nu undrar jag vilka andra köttbitar fungerar för den här behandlingen? Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.08.23 - 21:04:35 Hm.. jag vill gärna veta hur du gör det, litet mer än vad du skriver så. är nyfiken på saltrulle...
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Ninnan skrivet 2011.08.23 - 22:22:05 hmm :hm-hm: kokar man en med sämre kött får man koka den i 6 tim.!
eller? :whistle: Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.24 - 01:26:34 Du snackar rimning helt enkelt. Det går nog att rimma det mesta, frågan är väl vad man gör med det sen.
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: idalinda skrivet 2011.08.24 - 11:07:29 Du snackar rimning helt enkelt. Det går nog att rimma det mesta, frågan är väl vad man gör med det sen. Jag vill desperat veta något vad det ni hummar om. jag är ju helt kötthanteringsnovis och försöker ivrigt lära mig. Kan man jämställda all stekkött med rulle eller all grytkött med rulle? All kött går ju att koka, det har jag lärt mig av mina kokböcker. Om det går att rimma det mesta, vad är alternativen att göra med dom sedan? Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.24 - 11:11:55 Jag aldrig gjort saltrulle, så jag vet inte.
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Corny skrivet 2011.08.24 - 14:08:11 Hoppas att jag har fattat rätt här. Du vill alltså ha förslag på kött som blir gott om man lägger det i saltlag? :blink: Isf: Fläsklägg, oxbringa, skinka. Har läst någonstans om rimmad kyckling också, men har inte en aaaaning om hur det smakar, för det har jag aldrig ätit.
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: anod skrivet 2011.08.24 - 14:54:24 om inte jag e helt ute o cyklar ( vilket faktiskt händer att jag gör ibland) så e rullen ett stenhårt o segt kött om man till äventyrs skulle försöka sig på att steka det.
allt framdels kött nästan e väl kok-kött o borde väl passa att rimma ? Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Ninnan skrivet 2011.08.24 - 21:34:47 skulle man inte kunna ha det som julgransdekorationer, skivade i hjärtan, hållbarheten är ju bra i och med saltet :redface:
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Ninnan skrivet 2011.08.24 - 21:43:46 Jag har inte heller rimmat kött. Hur får man en rund skinka till en rulle? :hm-hm:
Jag förknippar saltrulle med smörgåspålägg :ignore: vad använder ni den till? Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: idalinda skrivet 2011.08.25 - 00:23:17 Yes, nu börjar det nystas lite svar ur er!!
Jo Saltrullen är som smörgåspålägg, och för mig smakar det mycket som mormors julskinka trots att detta var är en nötrulle. Vi köper nötkött direkt från bonden och får alltid alla delar i 1kg förpackning. Maken älskar grytkött, men jag själv börjar vara lite trött på att gryta så ofta som vi har. Alla älskar saltrullen, så nu ska det RIMMAS här framöver! Jag tror att rullen är annars det segaste som finns, men med det recepetet som jag har blir det väldigans enkel matlagning. Jag kan ta biten ut ur frysen till kylen 1-2 dagar innan, kokar ett saltlag ( typ 1 dl salt till 2 liter vatten... om jag minns rätt), sedan stoppar man köttet i saltlaget och låter den ligga i kylen 1-2 dygn. Därefter kokar man ca. 3 timmar och låter den sedan svalna. förvaras i kylen flera dagar ( men hos oss varar den som sagt några timmar...) Det är så smidigt när man kan ända planer med den. Jag menar, när jag tar annars kött till upptidningen måste jag har framförhållning men upptidningtiden, om antal folk som är hemma och äter, om tiden jag har åt matlagningen den aktuella dagen. och sedan ändras planeringen, ingen är hemma och i värsta fall inte jag heller, eller är så trött att jag inte orkar fixa någon avancerat middag. Tacka vet jag saltrullen som kan vänta några dagar hit och dit! Så definitivt ska jag testa att rimma alla framdelar :nod-yes: Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.25 - 06:50:44 Rimmad oxbringa är ju en klassiker och mycket gott. Inte som smörgåsmat dock.
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.08.25 - 07:29:37 kokar man i saltlaget? kommer nog att testa någon gång!
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.25 - 08:00:23 Nej, i vatten utan salt iom att bringan redan är salt. Men om jag inte rimmar min så hårt, så kan jag ta lite salt i lagen också om jag tror det är risk att köttet ska bli för urlakat.
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: idalinda skrivet 2011.08.25 - 22:20:49 Fast saltrullen kokar man också i det laget det ligger först i.
Jag hittade äntligen en sida på min musei-kokbok, jag hade letat där i början av köttdelen, men den fanns som allra sist innan fågel. I vilket fall blev jag inte så mycket klokare. OXbringa, vad är det för del? jag har inte någon köttbit med en sådan skylt. Likabra stog det att saltrullen skulle tillagas så som jag gjorde, men inget om någon annan bit skulle tillagas på samma sätt. Det fanns en lång lista om olika bitar som skulle kunna saltas för att kunna förvaras länge. Rulle är ju en bakdel av djuret, men framdelar skulle annars passa på långkok. :crazy:. Jag har nu tagit ut en högrev och funderar att göra ett test med den under helgen. Tror ni att man skulle kunna testa saltrullereceptet till rostbiff? Jag tycker att det är svårt att få något smak på ungstekt kött. De kräver alltid någon smakande sås för att det skulle fungera. Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Ninnan skrivet 2011.08.25 - 22:54:38 Var sitter den "rullen" någonstans i baken?? :shock:
Ofta blir fetare köttbitar bättre i ugnen, mer smak. Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.26 - 06:25:26 Bringan sitter frampå kossan. Jodå, det säljs i butik men oftast färdigrimmat eftersom klassikern är kokt oxbringa med rotmos, vilket är supergott, men det går också att göra grytor på det, då orimmat. Utmärkt till Boeuf Bourguignon, kalops och liknande. CG har alltid färsk. Din bonde mal det nog till färs för att ingen vill ha fett framdelskött längre. Det är ben och massor med bindväv också, så det blir mustiga och simmiga grytor. :tasty:
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,2305.0.html Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Nora skrivet 2011.08.30 - 01:16:21 Hejhej :wave:
Bringan(ex på oxe) är samma sak som revbenen (ex på grisen), alltså bröstkorgen helt enkelt.. Oftast skärs den ner och mals till nötfärs om man inte begär annat när man skickar på styckning.. Visst går det finfint att göra samma sak med ex rostbiffen som saltrullen om man skulle vilja det, men man behöver ju inte koka den lika länge. Men om man nu gillar lite mera smak så kan man ju göra en tjälknöl av rostbiffen :nod-yes: Bland det goaste jag vet är att lägga in tjocka revbenspjäll i saltlag (Kryddar även lagen med hel nejlika och kryddpeppar bland annat..). Koka revbensjpällen och lägg i press mellan två skärbredor med något tung ovanpå över natten... skär i lagom tjocka skivor och njut – så otroligt gott! Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.30 - 07:34:58 Vad är saltrulle egentligen? Vilken köttbit är det?
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: idalinda skrivet 2011.08.30 - 09:52:00 Vad är saltrulle egentligen? Vilken köttbit är det? Våra bitar står det bara " rulle" , något segt bakbit annars, ingen susning var den sitter. Nora, tack för allt du berättar! Nu vågar jag mig på rostbiffen också. Jag testade högrev i saltlag. Den låg på laget två dygn i kylen, och det var lite för länge. Den blev lite för mycket salt bitvis. Det kan hända att rullen är segare och klarar av längre tid. Men andra bitar kommer jag att köra kortare tid i laget eller mindre salt i laget ( nu var det 1 dl för 2 liter vatten) Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.30 - 10:15:49 Prova mitt rimningsrecept. Det är nog snällare.
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: idalinda skrivet 2011.08.30 - 10:45:33 Hittar inte din rimningsrecept :worried:, menar du länken till sjömansbiffen?
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.30 - 11:42:08 I charkavdelningen så klart! :club:
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,1353.0.html Det är samma som man har till julskinka har jag för mig. Jag har ivf använt det med framgång till rimmat fläsk och oxbringa och kortare tid för att möra allt möjligt. Kycklinglår blir fint! Det är bara tiden som skiljer. Om man vill bara möra rör det sig om timmar och om man vill att det ska bli salt också är det mera dagar som gäller. Det blir ju lite salt när man bara mörar också, men inte mer än om man hade saltat när man tillagar det, vilket man så klart inte gör då. Det är alltså inte ettersalt lag. Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Nora skrivet 2011.08.30 - 15:03:02 Om du styckar ett baklår så hittar du saltrullen i lårets bak-kant vid ytterlåret. Det är en avlång muskel som behöver lång tillagningstid och kanske gör sig allra bäst som saltat och kokat.
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.30 - 16:28:02 Tackar! :rose: Den kallas saltrulle även rå alltså?
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Ninnan skrivet 2011.08.30 - 19:02:29 Saltrulle kan det väl inte heta rå :hm-hm:
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.30 - 19:04:30 Rårulle? :loony:
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Ninnan skrivet 2011.08.30 - 19:18:55 bakrulle.. :crazy:
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: idalinda skrivet 2011.08.30 - 19:40:10 kan du inte acceptera att köttbiten heter RULLE ? :flirting:
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.30 - 19:44:48 Ungefär lika mycket som att det är köttbullar över hela kossan. :crazy:
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Ninnan skrivet 2011.08.30 - 20:37:38 var tvungen att slå i Kajsas kokbok; "1 kg rulle av nöt" jag ger mej! :blink:
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.08.30 - 20:38:05 http://www.spisa.nu/3.12740/varufakta/styckning-oxe-se/
Det är ju kostjärt! :sosad: Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Nora skrivet 2011.08.31 - 15:00:51 Hehehe, den koa var då ett genetisk mysterium :eeek:
Har ho rullen uppe i röva!! :max-shock: :lmao: Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: MiaP skrivet 2011.09.02 - 12:49:13 Jag köpte härom dagen rimmat nötkött av typ saltrulle i skvor från charkdisken. Det går att göra med likadant med stekar och andra köttbitar på samma sätt som när man gör saltrulle. Den är ju ganska hård så man får nog moderera koktiden något.
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.09.02 - 13:02:37 Men kolla vad det står på styckningsschemat. Är rullen samma sak som rumpstek? Rumpstek är ju gott.
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: idalinda skrivet 2011.09.02 - 15:59:30 Ge dig nu Hemul, rulle är rulle och inte rumpstek!
Det säjs att rullen är det segaste som finns i djuret efter skenor och brosk :flirting: Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Affe skrivet 2011.11.17 - 14:58:39 http://www.spisa.nu/3.12740/varufakta/styckning-oxe-se/ Ko skinka :cool_big:Det är ju kostjärt! :sosad: Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.11.17 - 16:26:38 Jag åt en gång björnskinka, vilket var mycket gott. Men jag undrar fortfarande vad som skiljer en björnskinka från en björnstek. Båda lär ju vara björnstjärt. :goggle:
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: Ninnan skrivet 2011.11.17 - 16:33:56 ásså, använder man inte ordet stjärt till barnrumpor :pippi: och inte till diverse bitar på ett djurkött
Titel: SV: Kan man saltkoka all kött? Skrivet av: hemul skrivet 2011.11.17 - 16:39:40 Inte efter att man sett TV-serien Gransvakt (parodi på Pistvakt). Den var inte särkilt bra, utom ett avsnitt när en tjej blivit veggo och förfasde sig över julskinkan. Det slutade med att de beslutade sig för att begrave grisstjärten på gården. :bg:
|