Titel: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hejsan skrivet 2011.06.17 - 17:43:42 Jag har köpt en burk kokosolja i glasburk av märket cocosa. Den såg fast ut när jag öppnade den. Men 1-2 dagar senare i rumstemperatur är det små bollar på ca 1 cm med mörkt i mitten. Ser ut som om det är små mögelbollar längs hela kanterna sammt underst(glasburk) Kan det vara mögel eller bakterier? Kan detta vara orsaken till att någon kräktes av det, extra känslig för gifter. Denna burken var av den stekbara lite billigare av cocosas olja. Har en gammal burk som är dyrare av samma märke(som inte är stekbar) den ser ut som när jag köpte den, fast den stått många månader.
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.17 - 17:53:11 Ingen aning om det kan mögla, men det låter ju jätteläskigt!
Jag brukade köpa de stora hinkarna från Crearome. Sista gången var det nåt skumt, men jag upptäckte det inte förrän efter flera månader, så jag tyckte det var pinsamt att ringa och klaga. Kokosoljan var grådaskig i botten av hinken, understa 5-6 centimetrarna eller så och sen avtog missfärgningen uppåt. Hade ätit av det översta redan, men tyckte den hade en lite bitter bismak, inte lika god som vanligt. Efter att ha sett det där så ville jag inte äta mera, så jag har den som hudkräm enbart. Och inte törs jag beställa ny heller. :shy: Hej och välkommen till vårt lilla pörte förresten! :wave: Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Tina skrivet 2011.06.17 - 22:08:14 Skumt, jag skulle gå tillbaka till butiken med burken. Och föresten kan du steka i den kallpressade också.
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: kwidell skrivet 2011.06.18 - 08:26:54 :hm-hm: humm... ja det verkar ju minst sagt underligt!... men som Tina sa. gå tillbaka till butiken med den!... det verkar ju uppenbarligen vara något fel.
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hejsan skrivet 2011.06.20 - 17:30:04 Tyvärr så beställde jag den på nätet och tillverkaren vill jag ska skicka hela burken OM det är fel på den får jag en ny burk. Risken är jag får betalaq dyra fraktkostnader och sen säger de att var inget fel på den. Visste inte att man kunde steka i extra virgin oljan, verkar ju bra. Äckligt för dig hemul som redan ätit upp allt nästan.
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.20 - 18:03:25 Jag hade lycka med en burk lädersmorning från England nyligen som hade gått sönder i frakten. Jag mailade och bifogade en bild på eländet, kladdig bubbelplast och allt. Tyckte inte bilden var så tydlig, men de skickade omedelbart en ersättningsburk. Tror du ditt mögel går att fånga på bild kunde du kanske försöka med det?
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hejsan skrivet 2011.06.20 - 18:38:02 jo det hade ju varit lite mer praktiskt.
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.20 - 18:52:57 Prova att ta en bild. Blir det bra så skicka den och fråga om det inte räcker. Alternativt fråga om du kan skicka ett prov på möglet bara så frakten inte blir så dyr.
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.06.29 - 06:26:44 Jag förvånar mig inte längre över allt som kan mögla.
I förrgår blev jag så sugen på maple syrup efter att läst om det här. (farligt forum) att jag letade rätt på min lilla dyra flaska, satt det vita äckliga belägg på den! Mögel! på SOCKER???? Kokosfettet har jag inte sett konstigheter på än. Men då köper jag inte allt för stora förpackningar heller, dels för att jag tycker det är dyrt och dels för att jag inte vill riskera att få dåligt fett. Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.29 - 07:52:23 Är du säker? Det kan inte ha varit socker som utkristalliserat sig?
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.06.29 - 07:57:31 nej, det vet jag hur det ser ut. Det har sag ut som tja... mogel :lulz: nja det var mer som nagat fluffigt vit tradigt, och det lag ovanpa. Plus att det hade borjat lukta illa. Och da var flaskan inte ens sa gammal.. januari tror jag det var.
(pricklost svenska = mynlen pa jobbet dar jag inte kan andra tangentbordet tyvarr :so_mad:) Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.29 - 08:11:23 Jahaja. Låter ju inte som sockerkristaller precis. Kan du ha fått tag på nån utspädd variant? Vad är det för märke och hur mycket socker innehåller den? Min är ungefär som vanlig sirap, lite tunnare. 66 respektive 78 % socker.
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.06.29 - 08:15:39 det far jag kolla upp hemma. Brukar inte ta med mig tomma flaskor till jobbet. Inte fulla heller for den delen. :crazy:
Antar att den var utspadd, visste inte att det kunde vara sa men laste det har pa forum naganstanns. Allit nyttigt med extra information! :smile: Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.29 - 08:41:59 Visste inte jag heller. Bara antog att så kunde vara fallet.
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Nizhoni skrivet 2011.06.29 - 09:46:59 Tråkigt om du fått mögel på lönnsirapen. :sad:
Hade du den i kylen? Jag har för mig att det stått att de ska förvaras kallt när de har öppnats. Kommer inte ihåg om det stod något om hållbarhet. :hm-hm: Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.06.29 - 10:27:54 nej, for det borjar ju kristallisera sig i kylen... iaf gjorde det det ett antal flaskor sen. Men ska undersoka flaskan nogrannt nar jag ar hemma!
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Nizhoni skrivet 2011.06.29 - 13:03:04 Det problemet har jag upplevt som litet, men så är jag oftast rätt noga med kylförvaring av diverse saker. Det är nog bara olivoljan som jag inte vill förvara i kylen även om rumstemperatur är för varmt, men jag funderar varje gång jag använder flaskan om det ändå inte vore bättre med kyl. :blush: :confused3:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.29 - 13:34:04 Vegoljor har jag i kylen. Gäller bara att tina upp olivoljan en stund innan man ska ha den. Annars finns varmvattenkranen.
Gjorde jag av med stora mängder olivolja så det blev omsättning skulle jag inte göra så. Men flaskorna räcker läääänge här. Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.06.29 - 18:16:14 nu har jag kollat flaskan och t.o.m. fotat den!
den är 100% maple, organic, vegan, kosher, bio och möglig. :bang_head: (http://www.mijnalbum.nl/Foto-XILYPLSU.jpg) I runda cirkeln ser man litet av belägget som blev kvar i flaskan.... bläh :puke1: Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.29 - 19:12:53 :clapping:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Nizhoni skrivet 2011.06.30 - 09:43:25 Vegoljor har jag i kylen. Gäller bara att tina upp olivoljan en stund innan man ska ha den. Annars finns varmvattenkranen. Gjorde jag av med stora mängder olivolja så det blev omsättning skulle jag inte göra så. Men flaskorna räcker läääänge här. BARA att tina upp? Här är inte det så bara, kylen är kall och framförhållningen är dålig. :shy: :laugh: Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.30 - 10:02:08 Har ni varmvatten däruppe? :whistle:
Annars tinar det ju så fort. Du behöver ju inte tina hela flaskan, det räcker ju att du kan hälla av det du behöver till salladen liksom. :tongue: Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Nizhoni skrivet 2011.06.30 - 11:22:03 Varmvatten? :blink:
Ja på sommaren blir vattnet i bäcken lite varmare, eller vad menar du? :confused3: Nä men jag tycker att det känns lite slösaktigt att spola varmvatten på kall olja. Nåja det kan hända att jag ändrar mig så småningom, jag är ju lite kluven över oljeförvaringen. Men än är kylen för liten för det, eller om jag kastar ut bag-in-boxen så finns det ju plats. :hm-hm: Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Ninnan skrivet 2011.07.01 - 00:09:52 Varför har du boxen i kylskåpet?? :cool:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Nizhoni skrivet 2011.07.01 - 00:16:37 Den ska hålla längre om den förvaras i kylen. Och jag dricker inte upp en hel box speciellt fort heller, när man är ensam på 3 liter vin så tar det ett tag innan boxen är tömd. :smile:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Corny skrivet 2011.07.01 - 01:04:46 Det där är lite olika, tycker jag. Vissa gånger håller den bara en kväll, och andra gånger i flera dagar. Ja, ibland får jag faktiskt besök! :flirting:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Nizhoni skrivet 2011.07.01 - 08:59:55 Sånt besök får inte jag, de som kommer hit måste ta bilen tillbaka och då fungerar det inte med vindrickande. Så en box räcker länge för mig och då vill jag att den håller sig bra hela tiden, så kylförvaring är att föredra. :nod-yes:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.07.01 - 09:18:28 Skaffa dig en kapsyleringensapparat och ett gäng tomma ölflaskor. Då håller vinet i åratal, förpackat i lagoma portionsförpackningar. :cheers:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Nizhoni skrivet 2011.07.01 - 09:30:10 :laugh: Du är inte riktigt klok du! :lulz:
Nä, jag tror att jag satar på en större kyl istället, det behövs ändå. :nod-yes: Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.07.01 - 09:48:27 Men det är sant! Jag gör så. Apparaten skaffade jag iofs för min hembryggningsverksamhet, men jag använder den även för köpevin. Sen har jag några små plastflaskor som bara är 150 ml som jag också använder. Har haft vin i månader i såna utan att det blivit dåligt. Då kan man öppna vilken flaska man vill även om man är själv och bara vill ha ett glas. :nod-yes:
En enkel apparat kostar kanske 75 spänn och kapsyler 10 öre styck. Ingen större investering. När jag bryggde vin i vintras (efter många års uppehåll) bestämde jag mig för att ha det på ölflaskor från början. Processen är både enklare och billigare än att hålla på med kork också. Men då fick jag köpa en ny och bättre apparat, för de flesta flaskor jag sparat var inte av standardtyp och den enkla klarar bara de gammaldag, typ Pripps, de som har en tjock rundad fläns runt mynningen. Dessutom är det jättebra för alla möjliga slattar. Säg att du vill ha lite mjölk med på picknick och inte har några små PET-flaskor eller inte vill använda PET. På med en kapsyl så är det fixat! :thumbsup: Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.07.01 - 10:27:49 later smart men gor det inget att vinet har kommit i kontakt med luften da?
*vet inget om vin* Till mjolk antar jag att man da inte kan spara pa det i flera veckor... :blink: Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Nizhoni skrivet 2011.07.01 - 11:46:15 Men det är sant! Jag gör så. Apparaten skaffade jag iofs för min hembryggningsverksamhet, men jag använder den även för köpevin. Sen har jag några små plastflaskor som bara är 150 ml som jag också använder. Har haft vin i månader i såna utan att det blivit dåligt. Då kan man öppna vilken flaska man vill även om man är själv och bara vill ha ett glas. :nod-yes: En enkel apparat kostar kanske 75 spänn och kapsyler 10 öre styck. Ingen större investering. När jag bryggde vin i vintras (efter många års uppehåll) bestämde jag mig för att ha det på ölflaskor från början. Processen är både enklare och billigare än att hålla på med kork också. Men då fick jag köpa en ny och bättre apparat, för de flesta flaskor jag sparat var inte av standardtyp och den enkla klarar bara de gammaldag, typ Pripps, de som har en tjock rundad fläns runt mynningen. Dessutom är det jättebra för alla möjliga slattar. Säg att du vill ha lite mjölk med på picknick och inte har några små PET-flaskor eller inte vill använda PET. På med en kapsyl så är det fixat! :thumbsup: Det låter ju jättesmart! Med ölflaskor menar du glasflaskor, typ läskflaskor? :confused3: Nu fick jag ju en bra anledning till att köpa hem gott öl (då krävs nog den bättre apparaten), men det är definitivt inte bra för värken eller vikten. :laugh: Och de flaskorna är ju större än ett glas vin. Var har du hittat de där 150 ml flaskorna? Skulle det gå med glasflaskorna som har patentkork, om man tar bort korken förstås? De är nog de enda jag kan köpa tomma här. Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.07.01 - 12:28:47 Ja, öl eller läsk. Den nya apparaten tog alla udda flaskor jag hade, men den är både större och dyrare.
Om du går in här under Utrustning/Tillbehör och skrollar ungefär halva sidan ner så ser du tre kapsyleringsapparater. http://www.maltmagnus.se/ Den billiga som heter Greta är ungefär som min gamla. Förrutom att den inte tar alla flaskor så blir man skinnflådd i händerna om man korkar många. Nu köpte jag den som heter Ferrari för 319.-. Jättelätt gick det med den. Kapsylerade över 70 flaskor i ett svep utan att bli svettig eller få ont i händerna. Det är bara på höjden den är skrymmande, så jag la den ner och kilade in den i ett underskåp som redan var fullt liksom. Det var tur att den var bra för jag var lite desperat liksom. Hade diskat alla mina gamla tomflaskor, börjat tappa upp vinet och så funkade inte den gamla korkappraten! Så det blev lite akut nätshoping där. Förr var nog alla ölflaskor av prippstypen och det är nog 25 år sen jag använde mojegrejen mer än till mina vinslattar och då har jag väl råkat ha "riktiga" flaskor. Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.07.01 - 12:46:59 vill man inte dricka ol eller lask man kanske kan fraga grannar osv om dom vill spara flaskorna, da betalar man panten till dom ist. Eller man fragar i affaren om man far kopa dom for pantpriset.
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.07.01 - 12:55:17 Ännu bättre om man köper den dyrare apparaten, för de där andra flaskorna brukar det inte vara pant på. :thumbsup:
Det var därför jag hade så många såna. När jag städade ur mitt förråd pantade jag de det var pant på och sparade tillräckligt många av de andra för att det skulle räcka till en demajeanne om andan skulle falla på nån gång. Det är typ utländskt öl, många Pilsner Urquel och Primátor hade jag. Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: kwidell skrivet 2011.07.02 - 02:20:41 :thumbsup: Sicket ställe!! blev ju sugen på att ge mig till å brygga öl nu ju! :laugh:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.07.02 - 07:52:35 Jag ar gjort det bara en gång. Köpte en kasse maltextrakt på ett bageri och höftade. Det blev gott. Min tyske pojkvän sa att det smakade som lantölet från hans barndom och drack upp alltihopa. :fork_off: Fast det var ju bra betyg. :laugh:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: kwidell skrivet 2011.07.03 - 02:29:27 :lmao: jo betyget var ju bra.. men en omåttligt självisk pojkvän du hade! :fork_off:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.07.03 - 09:21:32 Han var lika ledsen som jag när han insåg att det var slut. Han hade inte fattat att lagret var begränsat utan trodde att det var något jag gjorde regelbundet och jag hade inte märkt att han tog nån flaska mest varje dag.
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: kwidell skrivet 2011.07.04 - 06:41:19 :laugh: jaha! ja men då var det lite bättre då! trodde han medvetet drukigt upp dem för dig :fork_off: .. kanske dags att starta upp en ny satts då? :flirting:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.07.04 - 11:32:18 Men öl är ju inte LCHF! :max-shock: :tongue:
Undrar om det finns sån riktig maltextrakt på bagerier längre. Finns ju såna där satser, men det var roligt att jaga ingredienser själv och räkna ut hur mycket man skulle ta av allt. Humle och öljäst köpte jag ju också förstås. Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: kwidell skrivet 2011.07.09 - 03:09:52 :lmao: Nä det förståss!.. men Melon är inte speciellt LCHF:igt heller.. men det har inte hindrat mig från att försöka odla en på balkongen! :lick: :flirting:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.07.09 - 12:08:09 men det man odlar på balkonger räknas inte... typ samma som "kalorier från choklad räknas inte om man är ledsen". :)
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Corny skrivet 2011.07.09 - 13:54:52 :lmao: Nä det förståss!.. men Melon är inte speciellt LCHF:igt heller.. men det har inte hindrat mig från att försöka odla en på balkongen! :lick: :flirting: Men halåååå! Du ska väl inte äta den???!!! :max-shock: :flirting:Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.07.09 - 14:45:46 jag åt litet vattenmelon häromdagen. Och inte var den egenodlad på en balkong jag inte har. Ska jag straffas nu?
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Corny skrivet 2011.07.09 - 21:26:06 Ja! :watch_it: :spank_u: Vattenmelon är nämligen inte gott. Honungsmelon däremot är fina grejer! :dribble:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.07.09 - 21:34:10 jag gillar båda... en god kyld vattenmelon är som godisbitar!
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.07.09 - 21:51:32 Jag såg en massa nya melonsorter i ett reklamblad häromdagen. Har glömt vad de hette, men jag hade ivf aldrig hört namnen förut.
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Corny skrivet 2011.07.10 - 01:10:35 Vattenmelon kan jag tyvärr inte med riktigt, och det beror inte enbart på alla kärnor, men däremot har jag hört att man ska gå på bål som innehåller just vattenmelon och gurka. Detta för att dessa suger åt sig alkoholen som finns i bålen för att dessa frukter/grönsaker innehåller så mycket vatten. Vet inte om det är en myt, men det var en bartender som sa det till mig... Så nu vet ni det flickor (och ev pojkar som hänger på det här forumet), är det mycket alkohol i en bål, stoppar man i vattenmelon och gurka. Ät och njut ur bålen isf! :whink: Inga kolisar i sprit om jag inte minns fel. :shy:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: kwidell skrivet 2011.07.10 - 03:22:43 Det är förvisso inte vattenmelon jag odlar heller :rolleyes: utan nån variant jag inte sett i handeln.. men den liknar nog honungsmelon eller galia melon skulle jag tro... ja om det blir någon frukt av det hela alltså! för just nu är det bara som en grön slingerväxt som växer 5cm om dagen och klättrar på ALLT! :max-shock: så man får ju hoppas att den ger nått i slutänden! :whistle:
men det man odlar på balkonger räknas inte... typ samma som "kalorier från choklad räknas inte om man är ledsen". :) :lulz: Helt rätt!! :lulz: Måste jag komma ihåg!... då var ajg visst väldigt ledsen efter viktväktrar perioden för många år sedan då :whistle: :flirting: Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.07.10 - 08:49:51 Vattenmelon kan jag tyvärr inte med riktigt, och det beror inte enbart på alla kärnor, men däremot har jag hört att man ska gå på bål som innehåller just vattenmelon och gurka. Detta för att dessa suger åt sig alkoholen som finns i bålen för att dessa frukter/grönsaker innehåller så mycket vatten. Vet inte om det är en myt, men det var en bartender som sa det till mig... Så nu vet ni det flickor (och ev pojkar som hänger på det här forumet), är det mycket alkohol i en bål, stoppar man i vattenmelon och gurka. Ät och njut ur bålen isf! :whink: Inga kolisar i sprit om jag inte minns fel. :shy: Det finns ju kärnfri vattenmelon också! Och sen dricker jag inte bål, men om jag ser den med vattenmelon och gurka så vet jag :) Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: kwidell skrivet 2011.07.10 - 22:57:43 Fick ett tipps en gång om att köpa en stor vattenmelon... göra ett litet hål i toppen och sticka ner en öppen vodkaflaska...och sen bara vänta... när sedan melonen drukigt upp hela flaskan var det bara att skära bitar av melonen och äta... :cheers: har dock aldrig provat detta själv.
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: hemul skrivet 2011.07.10 - 23:26:10 Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: kwidell skrivet 2011.07.10 - 23:27:51 :lmao: ja ja jaaaa! jag vet hur det låter. men jag tycker ärligt talat inte om smaken av Vodka, så jag har faktiskt inte provat! :nonono: om man däremot gör samma sak med säg Tequilla.. ja DÅ blir det isf en annan femma! :lol: :flirting:
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: Mynlen skrivet 2011.07.11 - 06:05:09 prova med tequila då. Sprit som sprit :)
Titel: SV: Kokosfett mögligt? Bakterier? Skrivet av: kwidell skrivet 2011.07.11 - 06:24:31 :laugh: förvisso. men såååå tankad har jag inga planer på att bli just nu! :flirting: dessutom tycker jag att Tequilla kommer mer till sin rätt som Margaritas... :whistle: :lol:
|