Titel: uträkningar om äggost Skrivet av: anod skrivet 2011.06.13 - 13:42:31 bohuslänsk äggost e ju jätte gott :lick: . dessutom innehåller det ju bara mjölk,grädde, ägg å så lite gräddfil för att få det att ysta sig, (socker behövs faktiskt inte) det borde ju va den ultimata lchf desserten :nod-yes: när man lagar till denne godsak e det ju en massa "vassle" som rinner av, nu undrar jag om det e nån klok människa som vet hur man kan räkna ut kh i äggost. räcker det att mäta antal dl avrunnet "vassle" å dra av från hela kh innehållet? å e det ens vassle, det brukar väl kallas vassle när man gör ost? detta kanske snarare e kärnmjölk? hur många kh har den ? :blink: förvirringen e total! jag har ett jätteenkelt äggost recept som man gör i micron, hur enkelt som helst , man behöver inte passa å röra å riskera att bränna ,kan lägga ut det om ni vill, men hjälp till ni smarta hur räkna ut :confused3:
Titel: SV: uträkningar om äggost Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.13 - 14:37:59 Jag tror att du kan utgå från att det är nära noll. Laktosen följer ju med vasslen. Har sett uppgift på att färskost som man gör själv innehåller ungefär 1 g. Du kan ju kolla på färskostar man köper. Keso har 2,1 g, men den har de ju tillsatt grädde i och alltså ökat laktosmängden. Dessutom är det SLVs opålitliga siffror som ofta är för höga vad gäller kolhydraterna. Men om man säger 1 g absolut max 2, så är det nog inte för mycket ivf.
Titel: SV: uträkningar om äggost Skrivet av: kwidell skrivet 2011.06.13 - 14:38:11 Vad är Äggost? :blink: är det någon sorts ostkaka det?.. eller blir det som en ost eller vad?! :confused3:
Titel: SV: uträkningar om äggost Skrivet av: anod skrivet 2011.06.13 - 14:52:29 här ska lagas äggost! :thumbsup: för att svara på din fråga kwidell så e äggost en slags ostkaka kan man säga . det är bohusläns landskapsrätt :lol: himla gott! det serverades alltid på alla kalas förr. antingen åt dom den på smörgåsbordet, då kunde dom äta både köttbulla å sill till :eeek: eller mer som dessert med sylt o vispad gädde , bär eller helt enkelt lite kanel :lick: . gillar man ostkaka så gillar man med säkerhet äggost :nod-yes: . det som stoppar dom flesta e att det e lite meckigt att tillaga , men som sagt jag har ett superenkelt recept, lägger in det senare , måste leta fram det bara.
Titel: SV: uträkningar om äggost Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.13 - 15:58:04 Ja gör det! Jag har aldrig ätit äggost. Kunde vara kul att prova. Vi ystade ju så det stod härliga till här ett tag, kwidell och jag. :flirting:
Titel: SV: uträkningar om äggost Skrivet av: anod skrivet 2011.06.13 - 16:48:55 nu jäklar e äggostreceptet inlagt under desserter. skynda er att laga, gottigottgott :lick:
Titel: SV: uträkningar om äggost Skrivet av: kwidell skrivet 2011.06.15 - 00:43:31 :laugh: ja mycket ost blev det!... har komigt av mig totalt när det gäller det tyvärr. :sad: allt går lite i vågor...
Titel: SV: uträkningar om äggost Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.15 - 07:53:09 Bokias sesambröd kom i vägen för mig.
Titel: SV: uträkningar om äggost Skrivet av: anod skrivet 2011.06.15 - 10:24:28 jag hittade en uppgift om att vassle hade kh halt på 5.1. jag gjorde en äggost i går o samlade upp all vasslen som blev å mätte den å räknade, om allt stämmer blev det 2.4 kh/100g i äggosten, bra va :clapping:
Titel: SV: uträkningar om äggost Skrivet av: hemul skrivet 2011.06.15 - 11:03:08 Ja, men jag tror det är mindre. :tongue:
Titel: SV: uträkningar om äggost Skrivet av: anod skrivet 2011.06.15 - 14:08:49 då väljer jag att tro som du !!! :yay:
Titel: SV: uträkningar om äggost Skrivet av: Ninnan skrivet 2011.06.15 - 21:33:14 Ostkaka har vi i Småland också!
Vi lägger i hackade, skollade mandlar. Mums :whink: |