Titel: Frityrsmet Skrivet av: linnea skrivet 2008.02.04 - 15:30:00 Hej alla glada!
finns det någon som har ett recept på frityrsmet med lite kolhydrater? :lol: Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: Lisbeth skrivet 2008.02.04 - 16:43:21 Jag brukar göra munkar på det här receptet men om du utesluter sötmedel o vanilj kanske det fungerar till annat än efterrättsfritering. Vispa upp 1 ägg, ha i 60 g smält smör och 25 g BakePro( drygt 1 dl) Doppa i det du vill fritera och sen plums i kastrullen med cocosfett eller olja Hoppas det fungerar
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: hemul skrivet 2008.02.04 - 18:31:56 Den här smeten till ostbollar funkar rätt bra. Ivf till små saker som räkor. Har inte provat större.
http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article473.html Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: skogsstjrna skrivet 2008.02.04 - 21:33:16 Den här smeten till ostbollar funkar rätt bra. Ivf till små saker som räkor. Har inte provat större. http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article473.html Javisstja, dom hade jag glömt bort. :byecry: Dom är ju jättegoda! :crazy: Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: hemul skrivet 2008.02.04 - 21:37:08 Jag vet. Men det är så jobbigt att fritera utan riktiga grejer. :cry:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: linnea skrivet 2008.02.05 - 06:05:09 Tusen tack alla snälla och kunniga kockar! :worshippy:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: idalinda skrivet 2009.01.18 - 12:52:52 hmm, det närmar sig att jag ska testa fritera.
jag har inte fetaost hemma och tar väl en promenad till butiken . Men funderar bara varför just feta ost ? Stjärnan hade prövat med vanlig riven edamer men fick inte så krispig resultat. Hur skulle den där ricottan fungera i sammanhanget ? Om man tänker på konsistensen är det väl inte så stor skildnad mellan avrunnen keso/ och feta ost, eller tänker jag helt fel :eeek: ? Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: idalinda skrivet 2009.01.18 - 19:17:44 vi har testat detta med
fetaost och philadelphia + ägg och lite glutenfri mjöl Konsistensen var lös men jag blandade i räkor och ploppade dom i i klumpar. stora klumpar var inte bra, de blev för bruna på ytan men mjuka innuti. Jo , jag säkte värmen lite också och provade mig fram. Testpersonalen här sade att det skulle behövas lite salt i smeten, men när jag tillsatte 1 tsk till en dubbelsats ( 200g fetaost) blev det en aning för salt på min smak ,så ingen salt här i framtiden ! Jag är faktiskt lite sugen på att göra smeten av kesella och fritera banan, men det kan bli för farligt ... Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: hemul skrivet 2009.07.13 - 19:38:15 Slog mig när ögonen råkade falla på den här tråden - hemulbrödssmeten är ju rätt tjock och verkar funka till lite allt möjligt som det visat sig. Borde den inte funka som frityrsmet också? :thumbsup:
Tänker inte prova förrän jag har en köksfläkt och en fritös och det lär dröja MINST tills nästa gång Lidl har fritösen i veckobladet. :badtongue: Men nån annan kanske känner sig hågad. :smile: Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.13 - 20:28:36 Jg har precis bakat storbak nu i helgen.. men eftersom jag redan bestämt mig för att prova att göra Drömmtårta på hemulsmeten... så kan man ju lika gärna prova att fritera i den också! :laugh: :lick:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: hemul skrivet 2009.07.13 - 20:59:39 Du har fritös va? :clapping:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.13 - 21:17:23 yepp! :lol: visst har jag det!.. ska bara införskaffa ny olja till den också.. och ta något lämpligt att fritera!. sen så blir det middag! :tongue:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: hemul skrivet 2009.07.13 - 21:32:13 Vad sägs om friterade räkor och friterad kyckling med sötsur sås (stevia)? :clapgrin:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.14 - 08:55:57 :lick: Det låter inte helt fel nej!.. har du nått recept på den där sötsura såsen tro?.. för det har jag aldrig lagat själv! :lol:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: Corny skrivet 2009.07.14 - 12:17:50 Finns ett recept här inne under namnet kinasås. Om du vågar dig på att ha lite väl mycket kolhydrater i såsen, så går det utmärkt att blanda ihop vatten, soya, vitvinsvinäger, socker av något slag (fast det ska INTE vara speciellt mycket. Jag brukar använda 1-2 tsk till ca 3 dl sås, med fördel den mindre mängden. Men smaka dig fram...). Koka upp och red med lite potatismjöl. Krydda med lite peppar, ingefära och ev. lite paprikapulver. Jöklar, jag höll på att glömma att man ska ha i lite neutral olja också. Raps är helt ok! Fast egentligen ska det ju vara jordnötsolja till sån mat!
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.14 - 13:27:28 låer som om det kan vara gott!.. men det är för mycket Kolisar i för vår del tyvärr.. försöker köra så strikt som möjligt just nu... så jag kan tappa lite mera överflödiga kilon! :lol: .. men det går säker att smälla ihop nån annan sås på typ kräm fräs eller liknande! :nod-yes: .. tsatziki funkar ju till allt också! :lol: så det blir säkert gott! :lick:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: Corny skrivet 2009.07.14 - 14:03:28 Bluecheese, kanske? Hur enkelt som helst. Man bara blandar ihop någon mögelost med crème fraiche, och sen är det klart. Kanongott!!! :inlove: Och självklart mycket mildare i smaken än vad osten är i vanliga fall.
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: kwidell skrivet 2009.07.14 - 14:08:39 Ja det är inte helt fel!.. ska vara tillsammans med Kycklingvingar och en stark sås också! :dribble: :dribble:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: hemul skrivet 2010.11.01 - 23:43:09 Har någon testat att göra frityrsmet på pofiber? Kanke lite färskost också?
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: kwidell skrivet 2010.11.01 - 23:54:57 :shake_head: när du nu tar upp det hela så slår det mig att jag inte testat att göra frityrsmet över huvud taget ännu! :smack_head: .. föll nog ur tankarna tror jag.... har en hel pärm full med saker som skall testas att tillagas... så detta recept finns mmed där också! :flirting:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: hemul skrivet 2010.11.02 - 00:02:41 Vilket recept?
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: kwidell skrivet 2010.11.02 - 00:25:47 Citat Citat från: hemul skrivet 2008.02.04 - 18:31:56 Den här smeten till ostbollar funkar rätt bra. Ivf till små saker som räkor. Har inte provat större. http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article473.html detta... :rolleyes: Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: hemul skrivet 2010.11.02 - 00:51:56 MEN NU GÄLLDE DET JU POFIBER! :club_idiot:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: kwidell skrivet 2010.11.02 - 00:56:51 :pippi:
tror bestämt vi pratat om varandra lite :tongue: ... jag menade att jag ite provat frityrsmeten över huvud taget!.. men att jag tänkte prova det recept som står här sedan tidigare.. missade att din fråga gällde färskost och pofiber.. felåt! :redface: :flowers: Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: hemul skrivet 2010.11.02 - 01:22:36 :smack:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: kwidell skrivet 2010.11.02 - 01:23:47 Felåt sa jag!!!!!! :sosad:
Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: Ninnis skrivet 2011.11.29 - 21:09:14 När jag ska fritera så kör jag fläsksvål i mandelkvarnen (undrar om man törs mala mandel i den igen :eeek:) jag köper den på willys eller city gross, kanske finns på fler ställen?
sen bara doppar jag kycklingen eller köttet i det o friterar.. supergott! :dribble: Titel: SV: Frityrsmet Skrivet av: Affe skrivet 2011.11.29 - 22:40:25 När jag ska fritera så kör jag fläsksvål i mandelkvarnen (undrar om man törs mala mandel i den igen :eeek:) jag köper den på willys eller city gross, kanske finns på fler ställen? Det måste bara testas :clapgrin:sen bara doppar jag kycklingen eller köttet i det o friterar.. supergott! :dribble: |