Fetbobbas Forum

Recept => Efterrätter, bakverk och snacks => Ämnet startat av: Ekub skrivet 2011.02.08 - 22:33:40



Titel: Friterad brie
Skrivet av: Ekub skrivet 2011.02.08 - 22:33:40
Detta tycker jag låter himmelskt gott. I receptet ska det vara limegräddfil och (karamelliserade) valnötter till. Men brien är dubbelpanerad i mjöl och ströbröd såklart, kanske inte är så gott att byta ut mot krossade fläsksvålar som jag sett en del gör. Eller vad tror ni? Panerar ni i ngt speciellt? Jag har testat att panera i hela sesamfrön en gång, ingen hit för mig.

Vet inte hur folket ställer sig till att fritera eller gräddfil men valnötterna borde ju gå att bara rosta. Blir väl inte samma känsla men borde ju funka iaf. Kanske går att göra ett lite finare pulver av ngn god nöt och panera i?


Titel: SV: Friterad brie
Skrivet av: hemul skrivet 2011.02.08 - 22:57:43
Var är receptet då?  :clown:


Titel: SV: Friterad brie
Skrivet av: /LO skrivet 2011.02.08 - 23:05:53
Jag brukar ta en skiva brie, trycka på några mandlar och stoppa i munnen :flirting:

Men mandelmjöl borde funka. Jag mal mandel till massa olika saker.


Titel: SV: Friterad brie
Skrivet av: Corny skrivet 2011.02.09 - 00:38:58
Det går säkert att panera i något annat än mjöl och ströbröd. Problemet med mjuk ost är dock att om paneringen inte täcker ordentligt så flyter osten ut i oljan, och det vill man ju gärna undvika. Så jag ska erkänna att jag inte riktigt hade vågat mig på annat än vetemjöl/ägg/ströbrödspanering till just brie. Hittar du något annat alternativ som funkar, Ekub, så tar jag tacksamt emot tips!  :nod-yes:


Titel: SV: Friterad brie
Skrivet av: Ekub skrivet 2011.02.09 - 14:54:38
Var är receptet då?  :clown:

Det var receptet  :crazy: Brie, panering, gräddfil, limeskal, valnötter, socker  :lick: Ska friteras i olja om 160 grader.

Jag undrar om man inte kan mortla macadamianötter. De osaltade borde väl funka, är inte de lite mer neutrala i smaken än andra nötter? Om man gör en finmald "sats" och en lite grövre. För då kan man ju doppa i det fina först och sedan det lite grövre (men inte grovt) som ska föreställa skorpmjöl. Sedan måste man väl kunna köra dem i ugnen? Såg en kille på tuben som gjorde munkar i ugnen isf i olja.


Titel: SV: Friterad brie
Skrivet av: hemul skrivet 2011.02.09 - 16:50:13
Om man inte är helt rabiat nocarbare kanske man kan blanda malda/stötta nötter och ströbröd? Har märkt i andra sammanhang att lite av den äkta varan gör mycket för att hålla ihop och för konsistensen.