Fetbobbas Forum

Allmänt => Babbelboxen => Ämnet startat av: hemul skrivet 2011.02.07 - 22:34:08



Titel: Who's your daddy now?
Skrivet av: hemul skrivet 2011.02.07 - 22:34:08
Titta vad jag har!   :cool_big:

  (http://fetbobba.net/forum_images/getmese.jpg)


Titel: SV: Who's your daddy now?
Skrivet av: idalinda skrivet 2011.02.08 - 07:11:32
Skulle man kunna tåla sånt om man inte tål kossa-meze ? :blink:


Titel: SV: Who's your daddy now?
Skrivet av: moncaponca skrivet 2011.02.08 - 09:04:53
Vad är detta, messmör???


Titel: SV: Who's your daddy now?
Skrivet av: Corny skrivet 2011.02.08 - 12:39:26
Skulle man kunna tåla sånt om man inte tål kossa-meze ? :blink:
:nod-yes:  :nod-yes:  :nod-yes: Men ta det försiktigt till en början. Jag klarar inte mjuka ostar gjorda på komjölk, men mjuk getost går perfa exempelvis. Det kan vara så för dig oxå. När jag hade avstått från mjölkprodukter länge, började jag med getost, och det gick jättebra till en början. Men så överkonsumerade jag av ren lycka, och då blev jag dålig igen.  :bg:


Titel: SV: Who's your daddy now?
Skrivet av: Ekub skrivet 2011.02.08 - 14:35:34
Skulle man kunna tåla sånt om man inte tål kossa-meze ? :blink:
:nod-yes:  :nod-yes:  :nod-yes: Men ta det försiktigt till en början. Jag klarar inte mjuka ostar gjorda på komjölk, men mjuk getost går perfa exempelvis. Det kan vara så för dig oxå. När jag hade avstått från mjölkprodukter länge, började jag med getost, och det gick jättebra till en början. Men så överkonsumerade jag av ren lycka, och då blev jag dålig igen.  :bg:

Det är inte samma "mjölksocker" i kossans mjölk som i getens. Menar om man är känslig mot laktos kan det ändå gå att äta getost.


Titel: SV: Who's your daddy now?
Skrivet av: moncaponca skrivet 2011.02.08 - 15:20:27
Ok, en gång till, vad är detta??? Meze? Ser ut som brun mesost...? Eller vaaaaad?  :blink:


Titel: SV: Who's your daddy now?
Skrivet av: hemul skrivet 2011.02.08 - 16:30:50
Det är messmör, men äkta vara, inte som Fjällbrynt.

Jag har aldrig ätit det förut och jag föll som en kägla när jag fick smaka. Det smakade inte sött alls och hade inte den där sega konsistensen heller, lite svagt grynigt nästan. Smaken var gudomlig. Det är bara gjort på hopkokt vassle, ingenting tillsatt.

Tanten sa att Fjällbrynt sockrar sitt. Det verkar stämma. På deras pissiga flashsajt som man varken kan länka direkt till sidor på eller kopiera text från  :fork_off: står det att Fjällbrynt innehåller 5% socker. Kolhydrat: 47 g varav mjölksocker 42 g och socker 5 g. Tycker inte riktigt det förklarar varför det är så himla sött, bara 5 g extra?
http://www.fjallbrynt.se/Produkter/Ask/

Så min mese lär väl innehålla över 40% kh den med, men det skiter jag i för det var så gott! Och dyrt. 40 spänn fick jag ge för den lilla burkan, 300 g. Köpte också en bit röd caprin som var mycket god. 240 kr/kg, eller vad det var. Blev 40 spänn det med, för en bit som pekfingret i fyrkant och hälften så hög. Konstigt det där på marknader att det alltid blir så jämna summor, även om de väger och står i.  :whistle:


Titel: SV: Who's your daddy now?
Skrivet av: moncaponca skrivet 2011.02.08 - 17:54:40
Jaha. Har aldrig någonsin tyckt om det där...inte ens när jag som gravid hade cravings efter just den smaken fixade jag det.  :puke1: Efter 3 veckor i kylen åkte den i soporna...inte ens mina ungar gillade det....  :ignore:


Titel: SV: Who's your daddy now?
Skrivet av: Corny skrivet 2011.02.08 - 20:05:39
Det är inte samma "mjölksocker" i kossans mjölk som i getens. Menar om man är känslig mot laktos kan det ändå gå att äta getost.
Jag vet, men är man känslig för mjölkproteinet, kan det vara lite klurigt till en början. Även om inte det heller har samma sammansättning som kossans. Men det är bara att testa, som sagt.


Titel: SV: Who's your daddy now?
Skrivet av: Ekub skrivet 2011.02.08 - 20:44:48
Men proteinet är nog samma/mer liknande tror jag. Vet ärligt inte, kommer inte ihåg hur det ligger till där...