Fetbobbas Forum

Allmänt => Livsmedel => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2008.02.01 - 15:19:28



Titel: proteinpulver
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.02.01 - 15:19:28
Jag bläddrade bland recepten och hittade en bröd recept med BakePro .
Efter lite undrande hittade jag även svaret att det var en proteinpulver.

NU vill jag absolut veta mer !

Jag har köpt själv två olika proteinprodukter en med vaniljsmak  ( eiselt : maxgain 1000g, näringsvärde: 100g protein 27g kolhydrater 60 g och fett 1 g 160 kr betalade jag för det) av kasein och vassleprotein
Tok för mycket kolhydrater, men jag har använt det väldigt sparsamt och köpte bara en burk för att testa.
Jag hade så frågat på lite olika ställen och inte hittat något vettigt. Alla säger att de kan köpa in det jag önskar, men jag bor ju 50 km från närmaste hälsokostbutik så det är svårt att bestämma när man kommer dit nästa gång  :huuh:

Den andra heter bulk med ginseng av www.naturell.se ( Den väger 1,2 kg ,protein 40 g, kolhyd 35 g, fettsyror 16g, vatten 5g, mineral 4 g )
Den är helt vegetabiliskt av sojabönor  och är helt utan syntetiska tillsatser.

jag har läst att soja ska inte vara så bra som många påstår, men vet sedan inte hur mycket det lilla som jag bakar påverkar.

Kan någon upplysa mig vad är de grundläggande skildnader mellan olika proteinprodukter och dess egenskaper ?  t.e.x. Vassle  :blink:?

Finns det någon "ultimata " proteinprodukt som skulle vara bra ur alla LCHF-synvinklar och dessutom utan tillsatser ?


Titel: SV: proteinpulver
Skrivet av: elocinave skrivet 2008.02.01 - 15:59:58
Kanske du hittar nåt nyttigt här:
http://fetbobba.net/fettskramd-arkiv/43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article514.html


Titel: SV: proteinpulver
Skrivet av: idalinda skrivet 2008.02.01 - 16:43:45
tack för länken, men jag blev inte riktigt klokare av den diskussionen heller, stjärnan och hemulen snackade mest om fiskoljekapslar :so_mad:
Och sist var min förra fråga om ämnet... vilken sort skulle klara av att bli uppvärmt .

nu har det visat sig att i alla fall de sorter som jag nu har använt har fyllt sin funktion och klarat av värmen.
Men jag skulle gärna vilja hitta en sort utan soja, minimalt med kolhydrater och neutral eller go smak  .


Titel: SV: proteinpulver
Skrivet av: Lisbeth skrivet 2008.02.01 - 17:00:08
Bakepro är ett Bak o matlagningsprotein med neutral smak (vassleprotein koncentrat)från Dalblads. www.dalblads-nutrition.se
Innehåll/100g
380 cal
80 prot
6 Kh
4 fett
Vira bakar matbröd på det och det har även jag prövat med gott resultat. Man kan också blanda det till proteindrink, men det smakar ingenting. Ska testa och använda det till smulpajstäcke tillsammans med mald mandel.


Titel: SV: proteinpulver
Skrivet av: Vira skrivet 2008.02.01 - 18:35:59
Ja Lisbeth, och det allra bästa är att det innehåller inga tillsatser  :tongue:
Sen har jag använt Twinlabs vaniljprotein det innehåller 76g P, 4,5g F, 12g Kh/100g.
Steker vaniljpannkaka med det proteinet :lick:


Titel: SV: proteinpulver
Skrivet av: Tina skrivet 2009.02.21 - 15:35:29
Vi ha av någon anledning proteinpulver med chokladsmak hemma från Twinlab. Kolgydratmängden var inte så överdrivet hög så jag undrar om man kan använda det istället för bake-pro till något?


Titel: SV: proteinpulver
Skrivet av: Vira skrivet 2009.02.21 - 15:53:55
Då kan du ju göra bullar med chokladsmak :lick:


Titel: SV: proteinpulver
Skrivet av: Tina skrivet 2009.02.22 - 13:56:44
Hihi ja det blir semelbullar med en twist då. Tar man samma mängd som bakepro?


Titel: SV: proteinpulver
Skrivet av: Vira skrivet 2009.02.22 - 18:30:28
Det tror jag funkar bra.


Titel: SV: proteinpulver
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.22 - 19:02:42
Bagar-Viras bullar är fyllda med chokla'.
Bagar-Viras bullar, de vill vi alla ha!!! 

  :strut:


Titel: SV: proteinpulver
Skrivet av: MiaP skrivet 2009.02.25 - 23:55:54
Då måste vi väl ordna ett Fetbobba-möte så Vira kan baka lite bullar åt oss.  :thumbsup:


Titel: SV: proteinpulver
Skrivet av: hemul skrivet 2009.02.26 - 00:21:39
I fjällbyn så vi kan få fisk med! :llama:


Titel: SV: proteinpulver
Skrivet av: Tina skrivet 2009.02.26 - 16:11:41
Ja va kul!  :clapping: