Fetbobbas Forum

Recept => Kött => Ämnet startat av: Ena skrivet 2010.12.17 - 22:48:37



Titel: Danska färsrätter
Skrivet av: Ena skrivet 2010.12.17 - 22:48:37
Hakkeböf m. mjuka lök, rötbetar ock spejlägg (stekt ägg)

Riktig god oxfärs formas til stora bollar
Tryck lätt med handen, så de platter ut lite
Tag fram den stora kniven och hacka fram och åter till dubbel storlek, eller ca 1 cm i tjocklek
Det ska se ut som små fyrkanter
Salt och peppar efter behag.
Steg i rikligt med smör. Inte torsteka, de skall vara mjuka när man tryckar på dem.

Mjuka lök:
Hel lök skäres i tynde ringar, och stekas i smör till de blir lite bruna, inte krispiga.
Jag luras lite och kommar på en skvätt vatten och en droppa soya.
Låt det puttra till lökene  blir mjuka.

Mjuka lök, rötbetar (innlagde) skåret i bitar lägges ovanpå på biffen och på toppen stekt ägg. :chef:


 


Titel: SV: Danska färsrätter
Skrivet av: Ena skrivet 2010.12.17 - 23:36:04
Forloren hare (falsk hare)

1/2 kg fläskfärs
2 ägg
1 bit rökt späck eller fett bacon
salt och peppar

Skär späcken i riktigt små bitar. Tag en liten handfull och stek så du får lite till sauce.
Rör färsen med ägg och l i t e  vatten (aldrig mjölk eller grädda i färs, då blir den hård och halvtor) Den får inte bli för lös.
Komm i salt och peppar

Rulle ut den på bakplåtspapper som till franskbröd
Späckbitarna petas in i färsen på hela längden och breddan ( Använd en spids kniv )

Brunas i ugn vid 250 grader i "smöret" (?) fat ca 10 min
Gör sauce av det du har stekt och häld över haren, så den blir gömt. Komm vid 1 dl vatten.

Stekar färdig vid 170 grader i ca 20 min. Får inte steka tor. Ifall, komm vid lite mera vatten.

Häld de stekta bitar späck över haren, vid servering
Lite halvsöt sylt är riktigt gott till. Rökt och söt går fint sammen. :chef:





Titel: SV: Danska färsrätter
Skrivet av: hemul skrivet 2010.12.18 - 01:46:54
 :clapping:


Titel: SV: Danska färsrätter
Skrivet av: Sorla skrivet 2010.12.18 - 11:28:48
Fett najs! Det där renderar en smörklick, definitivt!  :smooch:


Titel: SV: Danska färsrätter
Skrivet av: Ena skrivet 2010.12.18 - 13:11:28
Fett najs! Det där renderar en smörklick, definitivt!  :smooch:

 :worshippy: Tackar så mycket. :smooch: