Titel: vitt bröd Skrivet av: Vira skrivet 2008.01.31 - 23:05:38 --------------------------------------------------------------------------------
6st medelstora ägg 200g creme fraiche 34%fett ½dl smält smör 150g BakePro (Dalblads vassleprotein naturell 6Kh/100g) 2krm salt 1tsk bikarbonat (lite drygt) Vispa samman allt och häll i en stor limpform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 180grader. 45minuter. Vill gärna pysa över kanten Brödet har bra hållbarhet i kylskåpet(4-6 dagar) Innehåller ca /100g: 280kcal, 23g protein, 21g fett, 2,5g kolhydrater. Går utmärkt att frysa. Slär tunna skivor då smakar det bäst. Lite information om BakePro Bake Pro finns i hälsokostaffären. Har dom inte hemma så be att dom tar hem. Finns i 3 kilos hink. Hinken kostar ca 510kr. Men det är drygt. 1dl väger ca 30g. Info jag läser från hinken: Dalblads nutrition Bake Pro Bak- och matlagningsprotein. Ett rent vassleprotein utan några tillsatser. Titel: SV: vitt bröd Skrivet av: idalinda skrivet 2008.02.01 - 15:04:22 Ja-has här får jag då förklaringen vad BakePro är ! :thumbsup:
Jag ska ställa en allmän fråga om ämnet ,så jag får klart för mig vad som är bra här. Titel: SV: vitt bröd Skrivet av: Lisbeth skrivet 2008.02.01 - 17:03:45 Finns även i 1kg hink
Titel: SV: vitt bröd Skrivet av: Vira skrivet 2008.04.12 - 17:12:30 Bakade detta brödet idag. Gjorde en liten ändring på prov och den blev lyckad :lol:.
Minskade BakePro till 100g, lade till 30g Fiber Husk och ½dl vatten. Då blir det 2gKh/100g bröd. Ska ha det att göra smörgåstårta av :smile: |