Fetbobbas Forum

Recept => oktober => Ämnet startat av: idalinda skrivet 2010.10.26 - 15:38:22



Titel: 26. oktober fortfarande färskt mat från trädgården
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.10.26 - 15:38:22
Nu börjar purjosesongen!

Dagens rätt blev torsk i ungspanna varvat med purjolök och hyvlad ost.

Och purjon hämtades från trädgården i vacker höstväder! :inlove:


Titel: SV: 26. oktober fortfarande färskt mat från trädgården
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.26 - 15:51:03
Är purjo så sen? Det visste inte jag!

Färsk purjo är så gott! Sån där gammaldags ugnsomelett med purjostuvning som bara smälter i mun...  :w00t:


Titel: SV: 26. oktober fortfarande färskt mat från trädgården
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.10.27 - 21:04:31
Purjon kan stå ute hela vintern, så jag väntar med den så långt det bara går.

Hur gör man den ungsomeletten?
blandar ägg och purjo, något mer?


Titel: SV: 26. oktober fortfarande färskt mat från trädgården
Skrivet av: hemul skrivet 2010.10.27 - 21:18:35
Nä, förr förstår du så var ugnsomelett vanligt på smörgåsbord och så. Men kan diskutera om det egentligen är omelett för man har mjölk och mjöl i. Det kan man ju lämpligtvis byta ut mot grädde och inget/minimalt med mjöl. Det är nog mer en stanning. Grejen är att den blir alldeles len och slät. Sen gör man en stuvning (vanlig vit sås) som man slår över när omeletten är klar. Klassiska stuvningar är svamp, purjulök och sparris.

http://www.recepten.se/recept/ugnsomelett_svampstuvning.html

Vad häftigt med purjon! Då ska vi ha mycket sån på farmen för det gillar jag också.  :kungfu:


Titel: SV: 26. oktober fortfarande färskt mat från trädgården
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.10.28 - 13:35:42
Ha-haa det här blir nog bra!
(Säger en som  åt igår pannkaka med  glutenfri mjöl i  + vispgrädde
och näsan rinner, vissa dagar blir det så , vissa dagar inte :sneaktongue: )