Titel: Nitrosaminer Skrivet av: Uppsalabo skrivet 2010.09.04 - 09:42:45 Jag har börjat gilla att äta ägg och bacon, jättegott med majonnäs eller aioli till. Är så glad för det eftersom det är billigt, lättlagat och jag känner mig mätt och belåten efteråt. Nu läste jag någonstans att det bildas giftiga nitrosaminer när man steker bacon, att man absolut inte ska andas in stekoset för att det kan ge cancer.
Är det någon som är påläst om detta? Hur pass farligt är det? Eller är det inget att oroa sig över. Jag vill ju äta ägg och bacon, min nya favoriträtt :sad: Titel: SV: Nitrosaminer Skrivet av: hemul skrivet 2010.09.04 - 17:32:16 Vet inte. Det är väl väldigt omdiskuterat.
Själv skippar jag bacon och kör med rimmat fläsk (hemrimmat) istället. Däremot använder jag ibland bacon som krydda i mat och äter korv då och då. Tänkte att man kan ju i varje fall försöka minimera det hela. Jag tycker också att rimmat fläsk är godare och eftersom det är så lätt att göra så... |