Titel: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.14 - 14:56:07 OK, åt man en massa olja och margarin förut är det naturligtvis inte så. Men, om man använde smör förut också och äter mycket fett fläskkött nu...
Jag lyckades får fram att en skiva Wasa Husman väger ungefär 8 g. Låt säga att vi fläskade i oss 8 stycken per dag. Enligt SLV innhåller husman 1 g omega-6 per 100 g. Det blir alltså 640 mg för de där 8 skivorna. Sidfläsk innehåller 3334 mg per 100 g. 150 g fläsk ger alltså 5001 mg. 150 g fläskkotlett ger 3448 mg. :max-shock: Tänker jag fel här nånstans? Det tycks mig som vi som bytt bröd mot fett fläsk har hamnat ur askan i elden. :sosad: Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.15 - 01:35:01 :max-shock: :eek: skrämmande tanke!? .... men får vi inte också i oss mera omega 3 på denna kost? jag har nånstans fått för mig att så länge balansen mellan dem är bra.. så spelar det mindre roll i villken mängd man intar dem.. e jag ute och cycklar då tro? :confused3:
Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.15 - 07:36:46 Bara om vi tar mer tillskott eller äter mer fet fisk än förut. Eller gräsbetat kött.
De säger väl att vi får bättre balans än folk i gemen därför att de utgår från att folk i gemen använder växtoljor och margarin. Men har jag inte räknat fel så är det ivf för min del ett nerköp. Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.15 - 23:03:01 oki.. tur att jag äter tillskott så! :lol:
Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.16 - 00:14:11 OK, revbenssjäll är samma sak som sidfläsk och du gufsar i dig 750 g. Det ger 16670 mg omega-6. Äter du mer än 15 g omega 3? :tongue:
Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.16 - 00:20:01 :shock: :glare: :cry: nääääääää...
Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.16 - 00:21:02 Tänkte väl det. :nod-yes:
Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.16 - 00:46:01 :mad_roll: jaha! så nu får man inte äta revbensspjäll längre heller! :smack:
Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.16 - 00:53:50 Deet är ju det jag säger! Vi måste ha potatisgrisar NU! :fork_off:
Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.16 - 00:54:38 e du tokig!!!! :max-shock: :puke1:
Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.16 - 00:57:01 Nej, jag är klok. De ska ha potäter och rovor och sånt och inte en massa spannmål. :kungfu:
Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.16 - 00:59:45 Potatis och rovor och sånt är ju inte nyttigt för oss hemulen! :club: ... eller vänta! du menar att DJUREN ska ha potatis och rovor! :smack_head: :lmao:
Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.16 - 01:08:51 :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: kwidell skrivet 2010.07.16 - 01:14:34 ja ja ja.. :rolleyes: det är sent och det är varmt så man inte får sova ordentligt på dagarna! jag skyller på det! :whistle:
Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: Sorla skrivet 2010.07.18 - 12:31:27 Men hur går det ihop med att man menar att folk som äter LCHF blir av med diverse skumma inflammatoriska sjukdomar då?! Jag begriper inte. :blink: För egen del inledde jag min LCHF-karriär med massa envisa rejält jobbiga förkylningar och sen ett inflammerat knä. :sad: Jag är ganska övertygad om att jag äter alldeles på tok för mycket Omega 6. :cry:
Hur äter andra, som mår bättre? Eller är det viktminskningen i sig som gör att de upplever sig må så mycket bättre? :confused3: Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.18 - 14:13:19 Ja, jag mår ju definitivt bättre och är av med en massa skit. Och jag stämmer in på beskrivningen ovan. Jag åt smör även förut, men hade också en period när jag föll för rapsoljehajpen och stekte i det istället, men inga margaringer eller andra oljor förutom oliv. Har aldrig köpt lättprudukter annat än lätt- och mellanmjölk. I början av dieten köpte jag även späck och smälte till stekfett som jag använde jättemycket. IOFS utegris, men de får väl kraftfoder de med.
Så jag vete fan vad man ska tro. Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: Corny skrivet 2010.07.18 - 22:05:32 Men hur går det ihop med att man menar att folk som äter LCHF blir av med diverse skumma inflammatoriska sjukdomar då?! Jag begriper inte. :blink: För egen del inledde jag min LCHF-karriär med massa envisa rejält jobbiga förkylningar och sen ett inflammerat knä. :sad: Jag är ganska övertygad om att jag äter alldeles på tok för mycket Omega 6. :cry: Jag tror ganska mycket på den teori som säger att man blir sjukare innan friskheten sätter in. Alltså kan jag tänka mig att dina förkylningar är ett friskhetssymptom, hur konstigt det än låter. Däremot knäet, har nog knappast med LCHF att göra. Det är nog en egen storhet! :lol: Hur äter andra, som mår bättre? Eller är det viktminskningen i sig som gör att de upplever sig må så mycket bättre? :confused3: Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: Sorla skrivet 2010.07.19 - 14:01:10 Stor var namnet.... :mad_roll:
Sanningen och säga har ungarna dragit hem den ena förkylningen efter den andra sista månaderna, men jag har inte blivit förkyld alls. Nu är det ett bra tag sedan. Pepparpepparpeppar. Men mycket Omega 6 blir det nog...... kyckling innehåller det säkert, med tanke på att de inte får riktig hönsföda. Skinka och fläsk innehåller det. Alla nötter innehåller det. Bregott innehåller det..... :so_mad: Hur är det med andra mejeriprodukter Hemul? Var har du dina källor någonstans så man kan titta själv? Är kalkon bättre än kyckling? :wave: Appropå absolut ingenting annat än kalkonen. Jag blev så glad i går. För jag var på mitt premiärbesök på Citygross och där hittade jag min hårinpackning som varit slut på alla andra affärer. Jag köpte upp hela lagret. :inlove: :lol: Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.19 - 14:25:36 Bregott innehåller väl inte mycket iaf? Har inget annat än Finelis och SLVs databaser.
Att du blev sjuk ofta i bärjan kanske berodde på själva omställningen. Det borde ju vara påfrestande för kroppen. Lutz t.ex. varnar t.ex. för blodproppar just p.g.a. det och förordar en gradvis övergång. Immunförsvaret kan ju inte gärna bli bättre förrän man är färdigomställd och börjar få lite effekt. Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: TPC skrivet 2010.07.31 - 02:25:31 Jag räknade ut för ett tag sen att en portion makrill på 150g var optimalt vad gällde att balansera upp omega 6 intaget på en hyffsat normal lchf-kost till en ratio nära 1:1. Ett tag så köpte jag en massa rökt makrill och åt 150g till kvällsmat varje kväll, men jag tröttnade snabbt på det.
Men man måste inte komma upp i en 1:1 ratio av omega 6:3. 2:1 eller 4:1 är ingen större fara, och då krävs det inte så mycket omega 3 för att komma till det. Problemet är när man äter en västerländsk kost med mycket margarin, då kan man komma upp i så höga siffror som 40:1-50:1. Och vem äter i genomsnitt 700g fläskkött om dagen? Det är ju en massa fläskkött. Man kanske gör det enstaka dagar, men det är ju dagar där man kanske bara äter en portion fläskkött, och dagar när man inte äter något fläskkött alls. Jag skulle tro att det är vad man äter i genomsnitt om man kollar långsiktigt som är viktigt vad gäller omega 3/6 intaget. Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.31 - 02:56:45 Detta gällde ju just att vi som inte åt margarin och omega-6-oljor förut antagligen försämrat vår balans.
Jag hängde inte med där. Var kom 700 g fläsk ifrån? Var det det du räknade på för att få fram att 150 g makrill var lagom? Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: TPC skrivet 2010.07.31 - 03:24:24 Jag hängde inte med där. Var kom 700 g fläsk ifrån? Var det det du räknade på för att få fram att 150 g makrill var lagom? 700 gram fläsk = 2300 kalorier = normalt dagligt intag om man bara äter det. Jag menade om man bara äter fläskkött. Man får väl räkna in hela dagens matintag och se på helheten, då blir ju fläskköttets påverkan inte lika stort. Nej, det var inte det jag räknade på när jag kom fram till 150g makrill. Jag har för mig att jag räknade på en kost bestående av blandfärs, ägg, smör, och en liten del grönsaker. Det kanske inte är så stor förändring om man redan använder smör. Men jag tror inte att ett par gram omega 6 hit eller dit gör så står skillnad, så att man behöver inte vara rädd för att det ska vara en klar försämring med fläskkött. Dock håller jag med dig om rovor och potatis till grisarna. Fast bröd är inte det enda det finns smör i. Hur många produkter är det inte där en av huvudingredientserna är "vegetabiliskt fett" om man läser innehållsförteckningen? Gör man all mat själv från grunden så kan man väl undvilka det mesta, men det finns margarin i väldigt många halvfabrikat. Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.31 - 04:36:18 Ah, OK. Då fattar jag hur du tänkte. Tack för förklaringen.
Jag kör på 50-100 g sill per dag så länge. Jag tror jag kommer att stå ut om jag varierar tillagningen, men kalla lådor är defintivt en fördel för mig. Jag åt ägg och tomatsallad till frukost nyss (ja, jag är ALLTID uppe med tuppen!). Glufsade i mig en liten "strömminsrullad" som den var innan bara. Känns inte alls fel. Titel: SV: Riskerar vi att få i oss MER omega-6 på lågkolhydrat? Skrivet av: hemul skrivet 2010.07.31 - 04:38:46 Hur är det med andra mejeriprodukter Hemul? Var har du dina källor någonstans så man kan titta själv? Förstår inte frågan. Allt är ju gjort av samma mjölk. :confused3: Citat Är kalkon bättre än kyckling? Kan jag inte tänka mig. Det är säkert bättre med icke industriuppfött fjäderfä, men att ingelstabirdsen skulle ha det bättre än vanliga kycklingar, det tror jag inte. |