Fetbobbas Forum

Recept => Kött => Ämnet startat av: Bookia skrivet 2008.01.21 - 11:39:48



Titel: Fylld italiensk färslimpa
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.01.21 - 11:39:48
FYLLD ITALIENSK FÄRSLIMPA

0.5dl fibrex, finmald
1dl vatten
500g köttfärs
1-2ägg
1tsk salt
1krm peppar

Fyllning:
3msk pesto
5 marinerade soltorkade tomater
125g mozarella
140g bacon


1.  Blanda Fibrex och vatten och låt svälla i ca 10min. Rör i färs, ägg, salt och peppar och rör till jämn smet.

2.  Platta ut färsen på en vattensköljd skärbräda. Bred pesto över o lägg på strimlade tomater och mozzarella i bitar.
    (Jag tycker det är enklare att breda ut färsen på en bit plastfolie, det blir lättare att rulla ihop allt senare)

3.  Rulla ihop till en limpa och linda baconskivor runtom. Lägg färslimpan på ett smort fat och baka den i ca 40min på 250 grader.
    (Jag tycker det är enklare att laga limpan i en brödform, så går man inte miste om god sky som även limpan kan puttra i)

4. Servera gärna med broccoli.

Hoppas det smakar.



Titel: SV: Fylld italiensk färslimpa
Skrivet av: Bookia skrivet 2008.11.22 - 15:22:09
Vill bara puffa upp denna recept. Jag lagade till den på jobbet (vickar som personlig assistent då och då på ett ställe) åt 15 personer. Jag gjorde två limpor och folk slickade formligen av tallrikarna.
Det var 4 barn där, och en av ungarna vill ha mer efter att ha ätit upp en rätt redig portion. Så jag jag hämtade mer åt honom. Hans mamma kommer in för att titta till, "men lilla gubben, tog du mer mat?", varpå han svarar "ja, det är ju jättegott, godare än pannkakor.".
Enligt hans mamma har de svårt att få i honom mat överhuvudtaget, han äter väldigt lite och tar ALDRIG om. Så ett gott betyg för maten blev det av allihopa.  :smile:


Titel: SV: Fylld italiensk färslimpa
Skrivet av: hemul skrivet 2008.11.22 - 17:37:16
Tror jag det, med så mycket godis i. :tasty:


Titel: SV: Fylld italiensk färslimpa
Skrivet av: MiaP skrivet 2008.11.22 - 22:36:48
Låter väldigt gott.  :lick: