Fetbobbas Forum

Allmänt => Allmänt kostprat => Ämnet startat av: hemul skrivet 2010.03.09 - 18:40:45



Titel: Fårtalg
Skrivet av: hemul skrivet 2010.03.09 - 18:40:45
Nån som använder det att steka i?

Jag har börjat äta rätt mycket lamm och det blir mycket buljongkok. Jag brukar lyfta bort fettkakan som blir innan jag fryser buljongen så den ska stå sig bättre. Man kan ju rena fettet ytterligare och spara, men det brukar inte bli av för mig att använda det. Det smakar ju lamm liksom. Men jag tycker det känns så slösigt att bara slänga det. Hur gör ni? :crazy:


Titel: SV: Fårtalg
Skrivet av: Corny skrivet 2010.03.09 - 20:19:36
Jag har aldrig testat att steka i fårtalg, men jag kan tänka mig att det blir väldigt gott! Speciellt om man gör currygrytor med "sämre" nötbitar. För just lammsmaken gör att det hela känns lite mustigare.


Titel: SV: Fårtalg
Skrivet av: hemul skrivet 2010.03.09 - 20:22:04
Kanske bara är jag som är kinkig. Har en gryta buljong som ska in i kylen innan jag lägger mig. Jag sparar väl fettet igen då. Jag kan ju byta ut den gamla burken med lammfett jag har i kylen om inte annat.  :lol: