Titel: Landet Brunsås Skrivet av: hemul skrivet 2010.01.16 - 19:01:49 Ny serie om våra matvanor på TV2, start nu på onsdag. Ser rätt spännande ut. I tailern säger de nåt om att matintresset har aldrig varits så stort som nu, men ingen lagar egentligen mat. Lät lovande, tyckte jag. :tongue:
http://svt.se/2.120273/landet_brunsas?lid=20100120&lpos=SVT2_0000_sitelink&from=tabla Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Ekub skrivet 2010.01.17 - 10:44:19 Stämmer nog, dem säger ju att vi köper kokböcker som aldrig den men att vi lagar mindre man än någonsin också...
Tycker kokböcker är fina att titta i, och så är dem inspirerande! :) Sen att det sällan blir något från ngn bok i kastrullen är en annan femma *s* Vi måste försöka tömma vår frys innan vi flyttar så för det mesta, inte alltid, lagar vi mat. En sen fredagkväll när man jobbat sent är det rätt skönt att hämta en pizza dock :blush: Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Corny skrivet 2010.01.17 - 11:56:31 Tror att jag ska lägga ner lite tid på att ta TV-fighten för att få se detta program. Kan ju vara riktigt intressant. Det sägs ju att folk lägger ner 15 minuter om dagen på matlagning, så då kan man verkligen undra vad människor äter!
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Nora skrivet 2010.01.17 - 12:00:35 Det programmet måste jag se till att få med mig, kan bli intressant tidsfördriv :nod-yes:
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: hemul skrivet 2010.01.17 - 22:44:49 Det ärt ju SVT, så det läggs väl ut på webben sen.
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Tina skrivet 2010.01.19 - 13:58:45 Tror det kan bli jättebra, Erik och Henrik kan ta detta ämne på rätt sätt. Folk tröttnar om det blir för mycket pekpinnar.
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: hemul skrivet 2010.01.21 - 05:12:29 Mja, ja, vet inte riktigt vad jag tyckte. :sneaktongue:
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Nizhoni skrivet 2010.01.21 - 05:47:52 Nja, någon hit var det inte. Visserligen inte några pekpinnar men för mycket svammel och alldeles för lite fakta. Vad fick vi veta egentligen? Förutom att Guacamole dip innehåller ynkliga mängder avocado, att pizza inte fanns i Sverige under 1800-talet och att vi hämtar vår matinspiration från London och New York i huvudsak. Och hela åtta avsnitt ska de få ihop, mycket svammel blir det. :blink:
Vad hade egentligen Pilar att säga om våra tacos, eller rättare sagt hur äter de sin motsvarande rätt? Att det är texmex och inte riktig mexikansk mat borde vi veta, benämningen texmex användes tidigare på tacos-produkterna. Är det så att svensken inte förstår att det är skillnad på texmex och mexikansk mat? Att jag tycker Schyffert och Haag är jobbiga gör inte saken bättre. :shake_head: Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: idalinda skrivet 2010.01.21 - 07:02:11 Blev ingen hitt hos oss heller, men jag hade flera avbrott också under tiden.
Kommer inte sakna om jag missar någon avsnitt :sneaktongue: Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Nora skrivet 2010.01.21 - 12:50:07 Vi fick av någon anledning strömavbrott mellan 19.55 och 21.00 :so_mad:
Men jag kollade på SVTplay efteråt .. kan inte säga jag blev imponerad av hur man lagt upp programmet, men visst, man ska kanske börja på en enkel nivå.. Och svensken verkar gilla det förvuxna "tonårsstuket" på det mesta. Jag kände samma sak då jag lästa Litsfeldts bok "Ät fet mat" .. kändes som en lärobok för mellanstadiet .. förutom att mellanstadiebarn inte lagar de där recepten på slutet av boken .. :blink: Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: hemul skrivet 2010.01.21 - 12:55:31 Om du säger det om Litsfeldts bok, vad kallar du då Skaldemans? :tongue:
Om jag minns rätt så skulle Ät fet mat vara en förkortat/förenklad variant av Fettskrämd för folk tyckte visst den var för "teknisk". :neutral: Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: idalinda skrivet 2010.01.21 - 13:45:45 Skaldermans recept är hopplösa att hitta. :smack_head:
Inte en recept / sida inte ens feta rubriker så att man skulle ha en rimlig möjlighet att skumma genom boken :pippi: Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: hemul skrivet 2010.01.21 - 13:55:27 Minns inga recept alls, men jag har bara läst första boken (delvis). Det var alla upprepningar som tog knäcken på mig.
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: kwidell skrivet 2010.01.21 - 20:53:18 själv tycker jag att Listfelts bok Ät Fet mat var riktigt bra!.. den förklarade ju på ett väldigt enkelt sätt vad det handlar om.. gav mig mycket amunition för att kunna förklara för andra!... sen att jag själv sökt mer kunskap sedan dess är ju en sak! :whink:
skaldemans böcker är väldigt upprepande ja.. som om han vill nöta in kunskapen i hjärnan på en! :laugh:.. men han skriver på ett bra och lättförståeligt sätt.. och med humor. så därför tycker jag om även hans böcker. däremot så är jag besviken över receptboken.. rörig när man bläddrar i den.. och ganska så tråkiga recept.. inga egentliga måttangivelser eller så heller... käns som om den var mer anpassad som en blogg än en receptbok!. :confused3: när det gäller programmet lander Brunsås så måste jag säga att jag är besviken. kändes som någon sa som en "tonårsversion" man såg på.. aldeles för mycket blajj! och för lite substans!!!.. pekpinnar behöver ju inte vara närvarande hela tiden... men lite mer fakta och ren sanning skulle ju inte skada!.. tillexempel vad man i stället har i Guaccamoledippen.. i stället för avocado... allt för att få svensken att vakna och fundera!.. det som första programmet visade var ju nån sorts "underhållning" med vuxna människor som ska spela obstinata tonåringar och larva sig!.. Så synd. för det hade kunnat bli ett jätteintressant program!!!! Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: esther skrivet 2010.01.21 - 22:24:45 Jag känner mig ruggigt "hemma" bland Skaldemans recept. GI-noll har jag nött ordentligt trots att den är det senaste tillskottet på kökshyllan. Å andra sidan är jag usel på att följa exakta recept. Jag gillar att Skaldeman klargör idén..och sen får man ganska fritt spelrum..typ. :crazy:
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Nora skrivet 2010.01.22 - 00:59:26 Jag har aldrig läst någon av Skaldemans böcker, så de kan jag inte uttala mig om :confused3:
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Fjällmor skrivet 2010.01.22 - 12:47:12 Å andra sidan är jag usel på att följa exakta recept. Jag gillar att Skaldeman klargör idén..och sen får man ganska fritt spelrum..typ. :crazy: Jag håller med Esther :wave: Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Nora skrivet 2010.01.22 - 18:52:07 Jag är inte heller någon exakt receptmänniska .. jag gillar att slumpa lite hit och dit :clapgrin:
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: kwidell skrivet 2010.01.22 - 19:36:33 jag håller mig sällan helt efter recept.. men jag tycker om måttangivelser så man får ett hum om villka mängder det är tänkt att man ska använda... så man sen kan bedömma och höfta till det lite själv efter egna smaklökar!
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Tina skrivet 2010.01.22 - 22:20:10 Jag blev besviken på programmet, hattigt och rörigt. Pinsamt när konsuln från Mexico satt och kanppt fick en syl ivädret bland kladdiga, skrikiga ungar och Erik som babblade någon slags svengelska.
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: kwidell skrivet 2010.01.22 - 23:35:37 ja visst var det!! :blink:.. jag satt och undrade varför de hade dragit dit henne över huvud taget??!.. vad var liksom poängen med det??!.. som du säger Tina.. hon fick knappt en syl i vädret.. och fick aldrig prata till pungt!.. i stället såg man ett gäng busiga ungar som kladdade med maten.. :angry:.. hade jag velat se det så hade jag ju för bövelen häsat på på närmsta dagis! :mad_roll:.. och programledarens "svengelska" var under all kritik!!.. skitjobbigt att lyssna på ju.. :tongue_wag:... nej mer substans i programmet tack!
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: hemul skrivet 2010.01.29 - 16:18:37 Såg ni i går? Var Marie-Louise Danielsson-Tham hög? Hon både såg ut och lät som om hon dragit i sig en redig holk. :lol2:
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: hemul skrivet 2010.01.29 - 16:29:56 Vafan? Är det smakförstärkare i renskav? Det är ju rått kött! :max-shock:
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Tina skrivet 2010.01.29 - 19:11:05 Såg ni i går? Var Marie-Louise Danielsson-Tham hög? Hon både såg ut och lät som om hon dragit i sig en redig holk. :lol2: Hon ser alltid ut så :blink: Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: hemul skrivet 2010.01.29 - 20:00:39 :lamo:
Det har jag faktiskt inte lagt märke till. Hon pratade lustigt också, så där "soft" liksom. :crazy: :lol: Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Nizhoni skrivet 2010.01.30 - 13:09:34 Vafan? Är det smakförstärkare i renskav? Det är ju rått kött! :max-shock: Det kan säkert vara så att det är smakförstärkare i renskav. Renkött smakar inte lika mycket nu som förr vilket ska bero på att dieten har förändrats, de stödutfodras mer nu än förr. Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: hemul skrivet 2010.01.30 - 14:20:47 Enligt Polaricas sajt (http://www.polarica.se/se/produkter_konsument_skav.aspx), det märke som nämndes, är det inte så. Däremot det rökarom i Fjällskaven och 10% vatten i allt. Jag trodde faktiskt att det bara var rent kött. Man lär sig visst aldrig.
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Nizhoni skrivet 2010.01.30 - 14:24:44 Det borde vara förbjudet att lura konsumenterna på det viset, 10% vatten är faktiskt mycket! :angrywife:
Det där med smakförstärkare kan de ha ändrat, det lät som att den kritiken kommit långt innan programmet gjordes. Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: hemul skrivet 2010.01.30 - 14:39:21 Sant.
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Nizhoni skrivet 2010.02.10 - 11:27:45 Apropå det där med vatten i renskav, jag läste på en påse frusen kyckling att de hade i en viss mängd vatten runtom kycklingen för att skydda den mot kylan (frystorkning kanske?), kan det ligga nåt i det? :confused3:
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: hemul skrivet 2010.02.10 - 11:33:27 Det där att saker "glaseras" med is tror jag det är lite vett med. Men kyckling? Det har man ju köpt djupfryst och oglaserad hur länge som helst utan att den varit torr och frysskadad. Men små saker som har stor yta i förhållande till volym, som räkor, där undrar jag om det inte är mer eller mindre nödvändigt.
Titel: SV: Landet Brunsås Skrivet av: Ekub skrivet 2010.03.07 - 18:54:49 Nu har jag ju inte sett landet brunsås alls, men jag jobbar i chark och del damer som kommer och köper fisk säger att om man fryser den ska man frysa den i vatten för att det skulle bli bättre när man väl tinar den... kanske är något liknande med kycklingen?! :confused3:
|