Titel: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: idalinda skrivet 2009.12.16 - 11:59:42 Jag vill gärna göra mycket optimalt bröd till jul, men det går åt 500g äggvita/ bröd.
Vad ska jag med alla gulor då :laugh: Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: Nizhoni skrivet 2009.12.16 - 12:11:51 Nu hade det varit bra med en hund. :flirting:
Har aldrig haft gulor över så jag vet inte vad du kan göra med dem. :confused3: Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: Corny skrivet 2009.12.16 - 12:37:22 Pasta Carbonara LCHF-style, såklart! Det är sååååå gott med Carbonara, och ni är ju många, så äggulorna går säkert åt där hemma på detta.
Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.16 - 13:25:30 Men ät bara äggula ett tag och spar vitorna.
Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: esther skrivet 2009.12.16 - 22:56:55 Hörru Idalinda, vi kan byta! Jag har gjort Skaldemans wallenbergare idag igen och har åtta vitor över.... :whistle:
Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.16 - 23:11:43 Ja, jag kan också skicka massor med vitor. Vi kanske kunde ha en stående deal? :flirting:
Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: esther skrivet 2009.12.16 - 23:18:07 Taget! :thumbsup:
Btw...jag funderar på att göra philadelphiatårta. Nå´n som testat det med stevia? Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.16 - 23:32:05 Varken med eller utan stevia. Vad är det för nåt? :goggle:
Vi kan frysa alla vitor och sen när vi har en 10 liter så där så skickar vi det med buss till idalinda. :nod-yes: Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: idalinda skrivet 2009.12.17 - 07:26:49 Hörru Idalinda, vi kan byta! Jag har gjort Skaldemans wallenbergare idag igen och har åtta vitor över.... :whistle: Varken med eller utan stevia. Vad är det för nåt? :goggle: Vi kan frysa alla vitor och sen när vi har en 10 liter så där så skickar vi det med buss till idalinda. :nod-yes: Bara att skicka ! :nod-yes: Det där med att gömma gulorna i köttbullar skulle kanske fungera ? Ska säga också för ungarna att de ska steka bara gulor till frukost :thumbsup: Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: esther skrivet 2009.12.17 - 10:02:11 Hemul.. Philadelphiatårta är detsamma som amerikansk cheesecake. På julen brukar jag göra den med pepparkakskross, men av det blir intet i år. Har funderat på att blanda pepparkakskryddor i själva smeten.. Fast jag är tveksam hur resultatet blir med stevia..
Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.12.17 - 15:08:55 Jag gör äggmjölk på gulor
http://web.mac.com/fjallmor/Webbplats/Blogg/Poster/2009/10/30_Dags_f%C3%B6r_en_bek%C3%A4nnelse.html Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.17 - 16:00:25 Hemul.. Philadelphiatårta är detsamma som amerikansk cheesecake. På julen brukar jag göra den med pepparkakskross, men av det blir intet i år. Har funderat på att blanda pepparkakskryddor i själva smeten.. Fast jag är tveksam hur resultatet blir med stevia.. Asså! Men gör lc-pepprisar då. Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: idalinda skrivet 2009.12.17 - 19:56:16 Jag gör äggmjölk på gulor http://web.mac.com/fjallmor/Webbplats/Blogg/Poster/2009/10/30_Dags_f%C3%B6r_en_bek%C3%A4nnelse.html Verkar vara något som jag också får ta tag i , nu när jag inte fixar mjölk. Hur länge går det att förvara det i kylen? Ska man värma upp det sen / mixa igen ? Titel: SV: omvänt problem med ägg-gulor Skrivet av: hemul skrivet 2009.12.17 - 20:29:12 Det går att värma, men värmer du förmycket så koagulerar det förstås. Jag lyckades ivf göra varm choklad på det. Tror jag värmde tills det började småryka och rörde samtidigt, men inte mer. Men du BEHÖVER ju inte värma det annars.
|