Titel: Morotskaka ev. utan morot Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.10.14 - 19:52:38 Morotskaka 175* i ca 25 min anv. en form med måtten 28x22 blev 15 bitar
Varje bit ger i originaltappning 133 cal 3,25 P 12,50 F 2,40 KH Gör så här: Vispa 4 ägg med 10 g hermesetas strö rör ner 25 g po-fibrer 2 tsk bakpulver 2 tsk pepparkakskryddor 100 g smält smör ½ dl vispgrädde 100 g riven morot (Kan uteslutas ) grädda o låt kakan svalna Gör en glasyr på 200 g Philadelphiaost 50g smält smör 2 g hermesetas + 10 droppar flytande av samma vara vanilpulver eller lite essens Bred den kalla glasyren på den kalla kakan strö över lite cocos skär i bitar Titel: SV: Morotskaka ev. utan morot Skrivet av: hemul skrivet 2009.10.14 - 21:09:56 Jag köpte ett paket pofiber. Det verkar användbart.
Titel: SV: Morotskaka ev. utan morot Skrivet av: kwidell skrivet 2009.10.16 - 23:04:27 Vad är Pofibrer???! :blink:
Titel: SV: Morotskaka ev. utan morot Skrivet av: hemul skrivet 2009.10.16 - 23:21:00 Potatisfibrer. Har sett det i en massa recept. Innhåller en del kolisar men det är visst väldigt lätt och man behöver visst inte så mycket för att det ska binda en massa vätska. Men vad vet jag, mitt gamla luder. :clubhead:
Titel: SV: Morotskaka ev. utan morot Skrivet av: kwidell skrivet 2009.10.16 - 23:32:11 okey då förstår jag! :lol: tack för att du svarade så snabbt Hemul! :flowers: .. så slipper jag fundera så mycket mera på det! :lol: .. kokosmjölet binder för övrigt en massa vätska också.. och inehåller väldigt lite kolisar! :lol:.. gott är det också!
Titel: SV: Morotskaka ev. utan morot Skrivet av: hemul skrivet 2009.10.16 - 23:57:22 Visst ja. Det skulle jag ju försöka få tag på.
Titel: SV: Morotskaka ev. utan morot Skrivet av: kwidell skrivet 2009.10.17 - 00:00:46 ja gör det! :thumbsup: det är jättebra! :inlove:
Titel: SV: Morotskaka ev. utan morot Skrivet av: Corny skrivet 2009.10.17 - 03:16:57 Morotskaka utan morot? :confused3: Hur smakar det då? Som morotskaka, eller som något annat med glasyr? :blink:
Titel: SV: Morotskaka ev. utan morot Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.10.17 - 09:55:04 Det är bara 100 g riven morot i kakan men det ger ändå över 8 kh. Man kan utesluta morotsrivet ( för att få ner kh innehållet )men ändå få känslan av morotskaka ,är väl kryddorna och glasyren som gör det. Har inte testat utan morot än, men det ska bli.
|