Titel: Morotskaka Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.08.26 - 15:51:48 175* ca 20 min . Blir 12 bitar där varje bit innehåller 2,08 kh
5 ägg 100 g finriven morot 75 g smält smör 100 g mald mandel 3/4 dl hermesetas eller mindre 1 msk mald kardemumma eller 1 msk kanel. ( jag tog den senare) Dela äggen i gulor o vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa äggulorna med smöret, kryddorna och ha i resten. Vänd sist ner äggvitorna. Häll i en form klädd med bakplåtspapper. Jag använde en rund form.Grädda Om man vill kan man smälta 20 g mörk choklad o pensla på kakan o strö på cocos, men då blir det lite mer Kh förstås. Jag körde utan och den blev Jättegod Titel: SV: Morotskaka Skrivet av: Tina skrivet 2009.08.26 - 17:01:22 Låter gott men jag är lite skeptisk till sötningsmedel. Kan man ta något annat?
Titel: SV: Morotskaka Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.08.26 - 17:39:54 Det går säker att baka utan men jag tycker att "sockret " lyfter fram smaken.
Titel: SV: Morotskaka Skrivet av: hemul skrivet 2009.08.26 - 17:46:23 Går det med stevia?
Titel: SV: Morotskaka Skrivet av: idalinda skrivet 2009.08.27 - 14:27:13 morot i sig är är ju sött, så jag skulle testa med 1-2 msk l socker och en liten gnutta stevia
Titel: SV: Morotskaka Skrivet av: kwidell skrivet 2009.08.27 - 14:47:31 vi tänker i samma banor där Idalinda. :nod-yes: .. tror att den mängden kan bli bra!
Titel: SV: Morotskaka Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.08.27 - 19:41:41 ½ dl Hermesetas väger 5 gram . Det blir 12 bitar kaka. alltså 5 : med 12 = 0,41 g hermesetas / bit = 0,23 Kh / bit
Jag står ut med att få i mig mindre än ½ g konstgjort sötningsmedel om jag äter en bit kaka. Vanligt strösocker ½ dl väger 45 g ger också 45 Kh . 45 :12 = 3,75 g socker / bit = 3,75 Kh 2 msk strösocker väger 25 g . Sen är det upp till var o en vad ,man vill stoppa i sig. Titel: SV: Morotskaka Skrivet av: hemul skrivet 2009.08.27 - 22:08:24 Citat ½ dl Hermesetas väger 5 gram Svävar det i luften? :eeek: Titel: SV: Morotskaka Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.08.28 - 09:24:09 Ja näst intill , det är superlätt, mest som damm.
Titel: SV: Morotskaka Skrivet av: hemul skrivet 2009.08.28 - 10:13:55 Jag trodde det var som strösocker. Det måste vara det där andra då, vad-det-nu-heter.
Titel: SV: Morotskaka Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.08.28 - 12:20:04 Sukrin kanske? det är mer "sockerlikt" men ger en kall smakskänsla som druvsocker ungefär
Titel: SV: Morotskaka Skrivet av: hemul skrivet 2009.08.28 - 13:33:47 Jag tänkte nog på sånt där aspartamjox. Canderel tror jag det heter. Hermesetas är det där som funnits jättelänge och var som pyttesmå bitar i en plåtask förr va?
Titel: SV: Morotskaka Skrivet av: Lisbeth skrivet 2009.08.28 - 17:08:34 Jo då, finns både som små vita bitar, i ströform o flytande
|