Fetbobbas Forum

Recept => Efterrätter, bakverk och snacks => Ämnet startat av: Vira skrivet 2008.01.16 - 21:19:09



Titel: Tysk Kvargtårta a'la LCHF
Skrivet av: Vira skrivet 2008.01.16 - 21:19:09
Kvargtårta

500g    kvarg
240g   ägg  (5st stora)
50g     smält avsvalnat smör
150g   gräddfil
50g     sojaprotein 73% vaniljsmak
10g     bakpulver  (2tsk)
10g     hermesetas strö (ca 5msk) (Använder man flytande så minskar kolhydraterna lite)
1 fl      Cedro citronessens

Smeten väger totalt 1250g

Separera gula från vitan. Vispa vitan hård. Rör samman övriga ingredienser till en slät smet. Vänd försiktigt ner vitan. Häll i en stor rund öppningsbar springform klädd med papper i botten.
Grädda i 150 till 160 grader i 55 till 60 minuter. Får ej gräddas för länge, då kan osten separera och den blir vattnig.

Beräknar ca 12 bitar på tårtan vilket blir ca 100g/bit.

1519 kcal                          121   kcal/100g
134g P                               10g   P/100g
89g   F                                7g    F/100g
45g   Kh                              3g   Kh/100g

Servera gärna vispad grädde till.