Fetbobbas Forum

Recept => Matbröd och degbaserade rätter => Ämnet startat av: Fjällmor skrivet 2009.06.27 - 07:21:08



Titel: Fjällmors lyckade brödexperiment
Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.06.27 - 07:21:08
Receptet kan/kommer säkert förädlas - kom gärna med idéer!
 
Här i bloggen finns mer info om brödet och även bild:

http://web.mac.com/fjallmor/iWeb/Webbplats/Blogg/DBAB241E-0A75-4266-85D8-C6AAEFA251BD.html
 
Så här gjorde jag:
 
2,5 dl linfrö
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl havrekli
0,5 dl fullkornsdinkel
0,5 dl husk
 
Mixas till grovt mjöl i matberedaren och blandas med
 
2 tsk bakpulver
1,5 tsk brödkryddor
 
Blanda samman
 
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
50 g smält smör
 
Rör samman med mjölblandningen och häll i avlång form (bröd/sockerkaka) klädd med bakplåtspapper. Strö solroskärnor över och grädda i ugnen på 175° i ca en timme. Låt svalna...

 :thumbsup:


Titel: SV: Fjällmors lyckade brödexperiment
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.06.27 - 22:30:08
du det där såg väldigt gott ut!  :dribble: .. blir till att prova nästa gång jag får ett ryck att baka tror jag!  :lol: ..  vad sägs om tex Pinjenötter i stället för solroskärnrna föresten?.. eller hälften hälften kanske?

var det Husk eller FiberHusk du använde föresten?.. har fått för mig att det är skillnad på dem? (nyfrälst fiberhusk användare!) .. tänker också beställa proteinpulvret "BakePro".. så det borde gå att få ner kolisarna ännu mera med hjälp av det!  :lol:


Titel: SV: Fjällmors lyckade brödexperiment
Skrivet av: kwidell skrivet 2009.06.27 - 22:31:50
 :smack_head: ja e ju då bra dum!! ni e ju nötalergiker!.. då e det inte säkert att ni kan äta Pinjenötter ju.  :redface: sorry Fjällmor! :flowers:


Titel: SV: Fjällmors lyckade brödexperiment
Skrivet av: idalinda skrivet 2010.03.17 - 10:44:48
mina ungar tröttnade på min nöttebröd och vi testade Fjällmors bröd istället.

Gott, bröddig, riktigt bra !

Jag lyckads sno till mig två ändbitar, knapriga och goa.
Det var en stor risk jag tog med tanke på cf och keso, som orsakar snuva för mig,
men jag tror mig överleva , den här snuvan klarar jag just nu.

Jag tror att det skulle bli goda frallor av det här också!
Hos oss blev degen rätt kompakt och nästa gång ska jag testa och göra småbröd av det här.


Jag delade degen på två brödformar för jag var osäker om hur mycket det skulle " jäsa upp" men det var inte så mycket
så jag tror att hela degen skulle få plats i en brödform.