Fetbobbas Forum

Recept => Kött => Ämnet startat av: Tina skrivet 2009.05.29 - 17:45:49



Titel: Fläskottlett med svarta bönor, salvia och tomat
Skrivet av: Tina skrivet 2009.05.29 - 17:45:49
IngredienserPortioner: 2
Tid: 45 minuter
4 lammkotletter eller
2 fläskkotletter
1 msk fish sauce (nam pla)
eller japansk soja
1 msk vinäger
salt och peppar
några blad salvia
Bön- och tomatfräs:
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl svarta bönor
1 dl tomatkross
1 msk tomatpuré
1/2 hönsbuljongtärning
1 stor tomat

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda fisksås och vinäger i en tät plastpåse och lägg i kotletterna.

Fräs upp den hackade löken och vitlöken i lite olja utan att den tar färg. Häll på bönorna, avrunna från burk eller hemkokta. Tillsätt tomatkross och tomatpuré samt buljongtärning. Låt sjuda medan ugnen blir varm. Skär tomaten i tärningar (ta bort stjälkfästet!) och vänd ner i bön- och tomatröran. Häll bönorna i en ugnseldfast form och lägg de marinerade kotletterna ovanpå. Droppa en matsked marinad på varje kotlett.

Salta och peppra och lägg på salviablad. Sätt in i ugnen och stek cirka 30 minuter eller tills köttet är genomstekt.

Receptet kommer från DN och jag brukar dubbla när jag lagar den här rätten.


Titel: SV: Flöskottlett med svarta bönor, salvia och tomat
Skrivet av: Corny skrivet 2009.05.29 - 19:20:41
Tack, tack, tack!  :flowers: Ska testas ganska så omgående! Låter ju underbart!  :inlove: