Titel: Fläskottlett med svarta bönor, salvia och tomat Skrivet av: Tina skrivet 2009.05.29 - 17:45:49 IngredienserPortioner: 2
Tid: 45 minuter 4 lammkotletter eller 2 fläskkotletter 1 msk fish sauce (nam pla) eller japansk soja 1 msk vinäger salt och peppar några blad salvia Bön- och tomatfräs: 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 ½ dl svarta bönor 1 dl tomatkross 1 msk tomatpuré 1/2 hönsbuljongtärning 1 stor tomat Sätt ugnen på 225 grader. Blanda fisksås och vinäger i en tät plastpåse och lägg i kotletterna. Fräs upp den hackade löken och vitlöken i lite olja utan att den tar färg. Häll på bönorna, avrunna från burk eller hemkokta. Tillsätt tomatkross och tomatpuré samt buljongtärning. Låt sjuda medan ugnen blir varm. Skär tomaten i tärningar (ta bort stjälkfästet!) och vänd ner i bön- och tomatröran. Häll bönorna i en ugnseldfast form och lägg de marinerade kotletterna ovanpå. Droppa en matsked marinad på varje kotlett. Salta och peppra och lägg på salviablad. Sätt in i ugnen och stek cirka 30 minuter eller tills köttet är genomstekt. Receptet kommer från DN och jag brukar dubbla när jag lagar den här rätten. Titel: SV: Flöskottlett med svarta bönor, salvia och tomat Skrivet av: Corny skrivet 2009.05.29 - 19:20:41 Tack, tack, tack! :flowers: Ska testas ganska så omgående! Låter ju underbart! :inlove:
|