Titel: Lammstek med örtglädje Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.04.15 - 11:47:05 Jag älskar lamm.
Favoritbiten är framdel men i brist på sådan blev det stek denna gång. Mitt favoritsätt att tillaga lamm är lätt och gott... Prova du med! På med ugnen. Fyll matberedaren med örter du gillar och har hemma (t.ex gräslök, oregano, timjan... du vet bäst vilka du gillar!), rejält med vitlök, rivet citronskal och saften från densamma, en stor smörklick och en skvätt olivolja - kör till önskad konsistens. Öppna upp steken, salta och peppra, bred på rejält med örtglädje. Rulla ihop steken och bind upp. Eller om man, som jag, alltid glömmer köpa steksnöre - kör ett grillspett igenom ;-) Sätt i köttermometern så spetsen är på tjockaste stället och lägg sen i ugnsfast form. Bred resten av örtglädjen över steken och sätt in den i ugnen. Dela hela rödlökar och vitlökar tvärs över, med skalet kvar, salta och peppra och bred örtglädje eller skvätt olivolja över. Lägg i formen runt steken - de bakas gott där. Vill man ha en lite lyxigare sky slår man lite vitt vin i formen i halvtid. I påskhelgen njöts denna med mild fetaostkräm och klyftpotatis. Andra goda lammkompisar är sallad, blomkålsris, glada hattar, blomkålscouscous i panna, grönsaksmos, ugnsbakade rotsaker.... och några till. Vilken blir din favorit tro..? /Fjällmor Titel: SV: Lammstek med örtglädje Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.29 - 23:10:18 Det här lät jättegott, och definitivt värt att prova! Men gradantalet på ugnen undrar jag lite över. 125, 175 eller 200 grader? Kan inte tänka mig att det är mer nämligen. Sen en fråga om ungefärlig tid också, såklart. Vill ju veta hur länge man ska behöva vänta på detta goda! :lol:
Titel: SV: Lammstek med örtglädje Skrivet av: Fjällmor skrivet 2009.05.09 - 21:14:09 :redface:
nu ska jag svara ärligt.. Det är olika vilken temp jag kör beroende på hur bråttom jag har. Låg temp och längre tid blir godare. :flirting: Titel: SV: Lammstek med örtglädje Skrivet av: Marinda skrivet 2009.05.10 - 13:40:25 Det där låter verkligen riktigt gott. Lamm är en favorit här också.
|