Titel: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: farghkardan skrivet 2009.04.08 - 11:32:42 Jag har suttit och sökt lite på fineli och märkte att rödvin bara har 0,2 g kolhydrater och och whiskey rom konja 0 g!
Kan man dricka ovanstående när man går på lchf? Annika Dahlqvist skrev i sina kostråd att alkohol är fettbildande och stör blodsockerbalansen. Hur känsligt är det och vad händer med kroppen om man dricker alkohol? Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.08 - 14:32:44 Anledningen till att man helst inte ska dricka alkohol alls när man är på en diet, är att levern först bryter ner alkoholen, och efter det tar itu med maten. Mao samlar man på sig onödigt mycket fett.
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: farghkardan skrivet 2009.04.08 - 15:19:35 Anledningen till att man helst inte ska dricka alkohol alls när man är på en diet, är att levern först bryter ner alkoholen, och efter det tar itu med maten. Mao samlar man på sig onödigt mycket fett. Jaha. Hjälper det då att dricka saker som har lägre alkoholprocent (kankse alkoholfritt vin om det finns)? Finns det något annat man kan göra så man kan dricka alkhol, något knep? Jag hade tänkt satsa på det här en längre tid och tanken av att helt skippa alkohol är lite tråkig.. Det är ju en trevligt att dricka och njuta av ett glas vin eller whiskey! Vet du förresten hur lång tid det tar för kroppen att bryta ner alkoholen? För i värsta fall så lägger man på sig just den "DAGENS" fettmängd. Men iofs, det kan vara en del med. Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.08 - 17:05:11 Inte gör det väl nåt om det bara är ibland. Kör hårt! :borracho:
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.08 - 17:51:28 Men alltså, det är väl klart att du ska dricka alkohol någongång. Spelar väl ingen roll i det stora hela?
Kroppen brukar som regel bryta ner 2 cl 40% sprit/timme. Vissa förbränner snabbare och andra långsammare. Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.08 - 18:07:15 ¡Salud! drinking_x2
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: farghkardan skrivet 2009.04.08 - 18:50:58 Men alltså, det är väl klart att du ska dricka alkohol någongång. Spelar väl ingen roll i det stora hela? Kroppen brukar som regel bryta ner 2 cl 40% sprit/timme. Vissa förbränner snabbare och andra långsammare. Ok tack! :) Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: MiaP skrivet 2009.04.09 - 00:10:47 Enl kostdoktorn så är det tillåtet med lite ren sprit och gärna ett glas vin då och då.
:borracho: Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.09 - 00:14:55 LITE? :max-shock:
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: MiaP skrivet 2009.04.09 - 00:17:42 Jag skrev inte mycket eller hur?
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.09 - 00:26:22 Du skrev ju lite! :shock:
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: MiaP skrivet 2009.04.09 - 00:30:31 Ja, och du skrev lite med stora bokstäver och då trodde jag du var rolig.
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.09 - 00:47:08 Jag menade att jag vill inte ha lite! Jag trodde att var nåt bra så måste ju mera vara bättre! :nod-yes:
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.09 - 00:58:16 Men du kan väl tratta i dig en massa nu???? Du har ju ökad förbränning pga jod... :cheers:
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: MiaP skrivet 2009.04.09 - 19:23:22 :clapping: :clapgrin: :clapping:
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.09 - 19:29:46 :gaah: Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: pitch skrivet 2009.04.09 - 20:20:17 Detta skrev Eva Kullenberg på kostdebatten (http://blogg.passagen.se/kostdebatten/entry/svar_p%C3%A5_fr%C3%A5ga_19) i ett svar på fråga #19:
Om blodsockret blir för högt eller för lågt, kan det vara mängden mat som är för stor/för liten, men även andra faktorer påverkar blodsockret, som stress, infektioner, ålder och motion. Även alkohol påverkar, ren sprit sänker, öl och vin höjer. Med hennes idéer och lärdomar borde vi bli smalare av att dricka sprit. Varför rekomenderar inte livsmedelsverket sex till åtta supar hembrännt om dagen då? Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.09 - 20:47:24 Risken med att man sänker blodsockret för mycket kanske, och sedan hamnar i koma pga för lågt socker?
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.09 - 21:13:28 Ja, det lär förekomma att folk tuppar av, men det är nog bara om man äter riktigt extremt. Ska man supa till rejält och normalt äter mer eller mindre nocarb kan det nog vara idé att kolhydratladda lite eller ivf vara beredd att göra det om man känner sig dålig. Druvsockertabletter i fickan, kanske. :tongue:
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: Corny skrivet 2009.04.09 - 21:53:50 Finns tydligen ett diabetikerknep för det där med sprit, så att sockret inte blir för lågt. Självklart är ju då prio ett att inte dricka för mycket, men om man gör det, ska man tydligen dricka juice eller något annat sött innan man går och lägger sig. Eller blanda drinkar med söta drycker. Då ska det inte vara någon större risk att något händer.
Titel: SV: Hur är det egentligen med vin/konjak/rom/whiskey? Skrivet av: hemul skrivet 2009.04.09 - 23:30:34 Blir man tillräckligt packad käkar man nog marängswiss utan att blinka. :lick:
|