Laxburgare med räkröra |
(1/3) > >> |
idalinda: Ni skulle behöva se bilden på Anna Hallins kokbok om husmanskost. salladsbädd med citronskiva, en fin burgare toppat av räkröran och en dillkvist. Sedan till receptet som jag är lyrisk om ( enkelt och gott!) 600g lax, skinnfri 1/2 gul lök 1ägg 1 tsk salt 1krm svartpeppar 2 msk smör att steka i Jag körde löken och laxbitar i matberedaren till mos, hällde över till en bunke , blandade i ägg och kryddning. Sedan använde jag pofiber till panering ( hos svärmor fungerade smulat havregryn också!) Forma till biffar, panera i pofiber / eller annat och stek 3 min på varje sida. Severa med : Räkröra 400g räkor med skal / jag körde skalade i valfri mängd 1 dl cf lite majonäs 1/2 dl hackad dill 2 krm salt ( jag fixade inte cf så jag gjorde en röra av vita bönor istället) en burk vita bönor ( kanske 400g) några kvistar av basilika 1 vitlöksklyfta ( ta inte mer även om du vanligvis skulle dubbla mänden av vitlök i rätter, här räcker verkligen EN) salt och peppar Kör allt i mixern med lite olja till önskad konsistens. |
hemul: Låter gott. Borde ju funka med den jäkla pinklaxen som jag börjar tröttna på att äta med ägg. |
Tina: Såg den i boken, måste bara hitta någon vettid lax.Man skulle kanske bjuda in sig på en fiskevecka hos Fjällmor :lol: |
Mynlen: Åh vad gott det låter, det ska testas! Gärna fler recept som är väldigt goda :) |
idalinda: Jag kan tänka mig att det fungerar med vilket fisk som hälst. |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |