Chips av Zuccini?
(1/1)
Snorkfröken:
Funderar på om man kan göra chips på zuccini istället för potatis. Tänkte man skulle salta tunna skivor och lägga de i en sil eller nåt och låta saltet dra ut vätskan. Sen lägger man skivorna på en plåt med ett bakplåtspapper och sen sätter ugnen på 75 - 100 grader och mer eller mindre torkar skivorna i ugnen. Låter det helsnurrigt?
Ary:
Nej då inte alls snurrigt.  :whink: Det går och det blir gott men liknar inte potatischips direkt. Mycket vatten i zucchini, så slutprodukten blir nog en del kolisar i iaf. Jag skivade tunt och lade i olja och örtsalt. Några blev klara tidigare än andra och fick plockas från plåten för att inte brännas. Man får vakta ganska nog så inte hela hopen bränns  :flirting:
Jag själv ska hålla utkik efter grönkål för det ska tydligen likna chips i konsistensen.  :biggrin1:
Snorkfröken:
Ok. Men då ska jag testa mitt expriment.
hemul:
Det där med grönkål försökte jag häromjulen, men mina blev bara fnas.
Navigering
Meddelandeindex