brownie med rödbetor
(1/3) > >>
idalinda:
Här kommer receptet från boken "LCHF för vegetarianier"

5 stora rödbetor
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk mörk rom eller 5 droppar romessens ( jag hade inget)
1,5 msk kokosfett med smak ( jag använde inte)
100g choklad ( boken tipsade om 200g och jag nappade!)
1,5dl nötmjöl ( jag använde mandelmjöl)
1/2 dl hackade hasselnötter ( jag hade valnötter)
1,5 tsk bakpulver
3 ägg
1msk kakao ( Jag använde inte)
Smör och kokosflingor till formen ( jag hade avtagsbara kanter och bakplåtspapper istället)

koka rödbetorna helt mjuka i osaltat vatten ca. 1,5 timmar ( för mig tog det flera timmar, mina betor var jättestora och fjolårsbetor....)  gnid av skal, rot och blast.
Dela och finriv betan. Sila rivet. Tillsätt vaniljpulver och ev. rom.
Smält choklad i vattenbad, häll i och rör om.
Blanda nötmjöl, nöthack och bakpulver.  Vispa äggen i  separat skål och blanda i .
Blanda ihop och bred ut i formen.
Sikta över kakaon,
grädda 225 grader ca. 25 minuter, kolla med en sticka.

Jag tror att jag tar kakan ut nästa gång lite tidigare i förhoppningen att den blir lite
kladdigare, även om den här kakan var helt ok ändå.

Vi njöt av den med banan och vispgrädde och dagen efter banan och vaniljglass
Ninnan:
Snart "dånar" jag  :blink: i alla smarriga recept.. 
Tina:
Tack, det måste testas
idalinda:
Funderar just om 100g smör skulle göra den mer lik kladdkaka?

Vi har firat nationaldagen med brownien, banan och egen glass  :drool:
MiaP:
 :drooljump: :plant_smack: :coffee:
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida