fisk, rent allmänt

(1/3) > >>

idalinda:
Vissa fiskar är utfiskade, andra växer i förorenade hav och resten fordras av människor och sprutas med antibiotika :so_mad:.
vilken fisk går att äta?

idalinda:
makrill i tomatsås den vanliga 3-ihop med röd plast äter vi mest.
Vi äter ingen eldorado variant utan den men blå etikett och MCS-märkning på.

Nu läste jag på förpackningen att den fiskas i Nordost-Atlanten.
Jag känner mig rätt nöjd med kombinationen MCS ( säker fiskbestånd) och fiskeområdet.

Jag var rädd att de skulle fångas i Kattegat eller Skagerak...

hemul:
Jag äter bara makrill, sill och pinklax. Makrill och sill är väl tveksamma också enligt den där senaste giftrapporten, men vad ska man göra? Sen äter jag torsk, kolja och rödspätta när jag får tag på på extrapris som inte är odlad.

Ninnan:
Färska räkor-3 hg veckan  :inlove: , sardiner, färsk kummel var en god nyhet.
Jag kollar alltid i fiskbilen att det är från nordatlanten.

idalinda:
Jag handlar sällan färsk fisk, tyvärr.
Det blir frysdisken, senast köpte jag krav-lax, men den kostar ju så hiskeligt mycket.

Det blir mest fryst  lax och makrill i burk.
Fisksoppa av torsk... vart den nu är fiskad .... därför har jag inte gjort fisksoppa på sistone...
Vill hälst inte käka något från Östersjön.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida