Kålrabbi - tillagningsförslag...

<< < (2/6) > >>

frukaos:
Smakade kokt rålrabbi med smör i helgen och det var helt OK. Påminner om söt'r'tter som är en jultradition i mina trakter. Kära mor blev såld på kålrabbi så hon fick ta en av mig :)

Borde funka bra att göra mos av?

idalinda:
Mosen blir helt ok, behandla den som om det vore potatismos.

jag har försökt att steka dom i ungspannan, men lyckas aldrig något vidare, de ser ut som att de inte vill få någon färg alls,
och nästa stund är dom brända :mad_roll:

Mos använder jag den som oftast, borde fungera även i falsk potatissallad !

Tina:
Jag gjorde en mycket god kålrabbigratäng i helgen. Gjorde precis som potatisgratäng, skivade rabbin tunt, varva med vitlök, salt, peppar och ost i en form. Hällde på grädde och in 40 min i 225 grader. Godare än potatisdito tycker jag.

hemul:
Måste jag nästan testa. Jag gillar kålrabbi. Tjocknade grädden utan stärkelse eller bör man ta mindre än till potatisgratäng för att det inte ska bli rinnigt?

Fjällmor:
Kålrabbi är supergott!

Som den är med smör, eller i förra sommarens storfavoriti:

http://web.me.com/fjallmor/Webbplats/Blogg/Poster/2010/8/18__DSC0782.html

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida