Bröd på rismjöl
(1/7) > >>
hemul:
Mitt intag av ströbröd har stegrats enormt sedan jag insåg att ättiksströmming är supergott till kokt ägg. En strömmingsflundra med mycket rödlök + 2 kokta ägg + klick majonnäs = MUMS! :drool:

Nu bryr jag mig inte så mycket om kolhydraterna i sånt man bara använder lite av och jag tror inte jag reagerar omedelbart negetivt på spannmål, så jag bryr mig inte om det heller om det bara intas då och då. Normalt kanske jag panerar en eller två gånger i månaden max och det har jag tyckt är OK, men detta riskarar att bli en daglig vana. Har käkat denna frukost i snart två veckor är har inga tendenser att tröttna.

Så, jag gjorde ett miniformbröd på ett ägg, en slatt mjölk, hälften pofiber och hälften rismjöl och bakpulver. Jag tog pofiber för att få lite mer struktur på brödet och det verkade funka som tänkt. Det blev bra! Lite smaklöst, men konsistensen var som den skulle och det är ju det enda som är viktigt här. Jag provåt två skivor med smör och ost, därför jag vet att det var lite smaklöst - men gott! :tasty: Nu ska jag torka resten och stöta till smulor så får vi se hur det funkar, men det ska nog gå bra.

Det kan ju även vara en bra brödvariant om man vill lyxa nån gång, typ kräftskiva. Att halvera kolhydraterna och slippa (vanligt) spannmål är ju inte fel. Man kan säkert ta ännu större del pofiber eller blanda i lite kokosmjöl också. Experimentet visar väl också att hemulbröd och andra kwasniewski-bröd skulle funka med rismjöl i stället för vete och det är ju bra att veta.

Är det någon annan som testat nåt liknande och har idéer att komma med?

Tina:
Vad är fördelarna med rismjöl framför kokosmjöl?
hemul:
Bakegenskaperna, tänker jag mig. Jag ville använda något riktigt mjöl så det blir mer riktigt bröd. Bovete har så särpräglad smak. Gillar det iofs, men kanske inte till strömmingen och rödspättan.
idalinda:
recept. pleace!
hemul:
Du har redan fått det.  :lol:

Hade ungefär 1/2 dl av pofiber och mjöl vardera, men jag minns inte hur mycket mjölk, mellan 1 och 2 dl tror jag. Jag gjorde ju bara en pytteform för att testa. Jag lät pofibern svälla i mjölken och ägget först. Blandade bakpulvret med mjölet och rörde i det sist. Det blev lite löst, så jag hade i lite mer mjöl. Gjorde så smeten blev så där jättetjock så man nästan får klicka i den i formen, som jag har för mig man brukar göra till bakpulverbröd. Lite fett ska man nog ha i om man gör det för att äta som bröd. Jag struntade i det.

Det är ströbröd nu och det ser bra ut.
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida