Kålrabbi gratäng ala Affe

(1/1)

Affe:
Kålrabbi gratäng

Denna blev kanongod och enkel att göra. tid c:a 60 minuter

För 4-6 personer beroende på vad som serveras till.


6 st medelstora kålrabbier
4 st stora vitlöksklyftor
1 st morot
6 dl 40% grädde
salt
peppar
torkad persilja.
Smör

Gör så här

Skala Rabbin
Skär i tunna skivor (0.2-0.4 cm)
Koka dessa skivor i drygt 15 minuter i saltat vatten
skiva moroten i samma storlek som rabbin

Ta dessa skivor och lägg i smörsmord ungsform

Blanda grädde och pressad vitlök,salt peppar samt den torkade persiljan.
häll över, klicka smör lite här och där....snåla inte

In i Ugnen som skall vara 225 gr..... grädda i c:a 45 min eller till den är riktigt mjuk och geggig....

Servera som ensam rätt eller som jag gjorde med rostbiff i tunna skivor med bearnässås (Lomanders)

Bon apetit   :flirting:

Affe

Bookia:
Perfekt, nu kanske man vågar sig på att testa kålrabbi. Har nämligen aldrig ätit det. Kommer bli intressant   :lol:

hemul:
Det är gott rått också. Smakar lite kokos och är väldigt sprött och milt. Inte alls som kålrot eller rovor. En rå skiva med lite salt och smör - mums! :tasty:

Navigering

[0] Meddelandeindex