Räkgryta

(1/2) > >>

Corny:
Den här tycker jag är grymt god någon gång då och då. En riktig 70-talsklassiker är det tydligen!  :lol: Tror att mängden är beräknad till 4-6 portioner.

1 kg räkor med skal
2 gula lökar
1 stor grön paprika, eller 2 små
2 små burkar konserverade skivade champinjoner (jo, det ska faktiskt vara konserverade!)
2-3 dl grädde
Curry

Skala räkorna och spara räkhuvudena. Koka buljong på dessa. Bör koka iaf minst en timme. Sila buljongen.

Hacka löken och strimla paprikan. Stek löken mjuk, tilsätt champinjonerna och lägg i ganska så mycket curry som du låter steka med. Häll på räkbuljongen och låt koka ihop. Tillsätt sedan grädden. Koka lite till så att det blir mindre vätska. Ha i paprikastrimlorna och koka ca 10 minuter. I slutet läggs räkorna i. Dessa ska bara bli varma.

Jag brukar servera med ris och sallad, men troligen funkar något annat än ris lika bra.




hemul:
 :w00t:

Bookia:
Blir inte räkorna som små otuggbara gummibitar när man har tillagat dem sådär?  :confused3:

hemul:
 :whistle:

 Citat

I slutet läggs räkorna i. Dessa ska bara bli varma.

Bookia:
Jovisst Hemul. Jag bara resonerade som en singelperson.

När jag lagar mat, då blir det aldrig bara en portion utan flera. Så jag gör matlådor kontinuerligt. Den där grytan skulle alltså inte alls fungera för mig. Att micra en matlåda med räkor i, på skolan bland folk. Låter inte alls som en bra idé, på mer än ett sätt.  :whink:

Den här grytan ska nog ätas upp samma dag den görs.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida