Panerad ost
Corny:
En av det östeuropeiska kökets pärlor. Underbart gott! :inlove: Måste dubbelpaneras, så det är inget för dem som absolut inte äter mjöl. Eller så går man helt enkelt hitta på något eget! För det här är definitivt värt att prova!
Man behöver:
Fyrkantig ost (viktigt! :whink:)
Vetemjöl
Ägg (vispat)
Ströbröd
Skär osten i ca 1½ cm tjocka skivor. Vänd först ner osten i mjölet, sedan i ägget, och sist av allt i ströbrödet. Det här momentet kan vara lite knepigt, eftersom ägget måste täcka mjölet helt och hållet innan man vänder ner osten i ströbrödet.
Stek i smör på ganska så hög värme tills osten smälter ut lite på sidorna, då vänder man och gör om samma sak på den sidan.
Tartarsås (jag brukar blanda ihop en fuskis med majonnäs, crème fraiche, smörgåsgurka, purjolök och gräslök. Ev. lite salt och peppar), rödkålssallad och gröna ärtor är gott till. (Och om man vill, lite stekt potatis. Fast det är inte direkt det gottaste här!)
hemul:
:dribble:
Corny:
Jodu, det här är fina grejer! :nod-yes:
hemul:
Måste bara testa. Tror du västerbotten funkar? :tasty:
Corny:
Absolut! Så länge det inte är gräddost, så går det bra. Man brukar använda cheddar, men jag har använt mig av det mesta i ostväg. Bara det är hårdost och, som sagt inte gräddig sådan (tar nämligen bort lite av smaken, ska vara lite salt ost), så blir det bra. Har använt mig av bla Edamer, och det blev jättegott!
Men glöm inte av att osten ska vara i fyrkantsform!!!
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida