Viltköttshjälp! |
<< < (2/3) > >> |
Lisbeth: Älggryta med ädelost. 4 pers 800 g älgkött 1 lök 1 palsternacka 1 bit selleri 1 morot 2 msk viltfond 1 lagerblad 10 vitpkorn salt marg 50 g ädelost 2 dl grädde 4 msk vetemjöl Skär köttet i bitar bryn det och tillsätt resten i bitar. Slå på vatten .Sjud till köttet är mört.Späd med mer vatten om det behövs. Det ska vara ca 8 dl när köttet är klart. Ta upp köttet och tillsätt. Grädde o ädelost. Red med vetemjöl blandat med lite vatten.Sjud såsen 5 min. Blanda i köttet och smaka av. |
Corny: Många tack, Lisbeth! Nu har jag ju helt plötsligt många recept att prova! :lol: |
Fjällmor: Jag har grubblat på din fråga länge :rolleyes: Problemet är att jag ju inte har några recept. Renen är ju vårt vardagskött så jag tager vad jag haver, om man säger :whistle: Renskav är super, vi "skavar" direkt från en fryst bit kött och steker. Maken med lök och salt och peppar. Storbarna med vitlök och lite hetta - lapplandskebab :flirting: Jag gör gärna sås.. Hel bit går in i ugnen med rotsaker och hela lökar/vitlökar runt. Grytor på kokekött är vår "pyttipanna" då blir det skåpsrensning Citronpeppar är gott till ren tycker vi Enbär och apelsinskal är en ny favorit i sås... Renfettet är underbart gott att spara och ha i alla sorts mat. Buljong kokas på benen.... Renfärs (se storbullarna med getost t.ex.), torrkött och suovas äter vi också. har jag glömt något? :blink: |
Corny: Fjällmor: Stort tack till dig också! :flowers: Fick jättemånga bra tips av dig. Behöver inte vara recept i vanlig bemärkelse för att det ska bli bra! :smile: |
hemul: Citat från: Fjällmor skrivet 2009.03.01 - 11:12:47 Enbär och apelsinskal är en ny favorit i sås... Den smakkombinationen har jag aldrig tänkt på. Det lät jättegott. Ska jag prova till lamm tror jag, för vilt får jag aldrig tag i numera. |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |
Föregående sida |