Salt

<< < (2/4) > >>

knådarn:
Jod är livsviktigt, med dagens mat är ganska salt i sig så tror att jag får i mig tillräckligt ändå. Äter ute några gånger i veckan och där har de "vanlig" salt. Men länken nedan kan du se i vilka produkter det finns gott om jod i naturligt. Vad sägs om räkor, ost eller omelett? Goda jod-källor...   :smile:


http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2189&fuclass=all&specdiet=none&items=100&from=top&portion=100g&lang=sv

idalinda:
Hur mycket jod behöver man egentligen ? :confused3:

Vi har snackat mycket att det var svårt att hitta jod-berikad salt utan klumpförebyggande medel.
Hoppas att det kommer mer olika sådana i framtiden.

Nora:
Sen jag frågade i den här tråden har jag börjat använda Jozos havssalt, det lite grövre .. där finns inget klumpförebyggande medel.

Mortlar det som jag vill ha finare ..
Nu önskar jag mig några kvarnar av riktigt bra kvalité, till både salt, svart och vitpeppar.
Jag tycker det är si som så med kvalitetskvarnar .. åtminstone här jag bor ..

Det får bli nästa investering för min del  :nod-yes:

hemul:
IKEAs kvarnar är faktikt alldeles utmärkta.

Nora:
Tack för tipset Hemul! Ikea har vi ju ganska nära ändå .. bara sisådär sju mil  :whink:

Ska kolla där vid tillfälle  :nod-yes:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida