Sylt utan socker
Corny:
Lever ihop med en diabetiker. Eftersom socker ju inte är så bra för dessa människor, och jag egentligen är väldigt emot sötningsmedel, så undrar jag lite över hur man kan göra sylt utan socker.
Har läst en massa här på forumet om stevia, men måste erkänna att jag inte riktigt vet vad det är. Kan man använda det i sylt?
Vet såklart att man kan använda "färskkokade" bär, men vill gärna ha tips om något som håller lite längre. För de går ju ut inom 2-3 dagar.
hemul:
Jupp, stevia går fint att koka. Man kan ju frysa bären och koka efterhand. Eller frysa sylten.
Corny:
Jag vet att man kan frysa bären och koka efterhand. Men jag tänkte att det kanske också fanns någon konserverande egenskap i stevia. Socker är ju inte enbart sötande, det är ju också konserverande när man kokar det. Eller kanske snarare när man har kokat det! :neutral:
hemul:
Jaha! Nej, det gör det inte. Det är mikroskopiska mängder man använder också, så det ger ingen volym heller.
Corny:
Ok. Men jag vet fortfarande inte vad stevia är för något. En rot, eller vad?
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida