Tinas väg till att bli LCHF:are

(1/116) > >>

Tina:
Idag börjar jag min 3:e vecka med LCHF och jag tänkte att det vore på tiden att börja dokumentera och rapportera hur det går.
Första veckan gick jag ner nästan 1 kg som jag sedan gick upp med råge. Så här efter 2 veckor väger jag 0,5 kg mer än när jag började men jag misströstar inte. Tänker att det tar tid att komma in i nya vanor.

Det jag upptäckt som lite svårt som nybörjare är:
Komma över "fettskräcken" och faktiskt börja ösa på med smör och gräddeLyssna på min kropp och inte äta för att jag brukar äta vid en viss tid utan våga vänta och bli hungrig. Det har tagit mig till idag att inse att jag inte alls behöver några mellanmål eller äta något på kvällen. Jag klarar mig bra ändå.Att trappa ner kolhydraterna, det blir lätt alldeles för lite.Att hitta bra allternativ när man inte är hemma. Utematen smakar inte gott och jag är skeptisk till innehållet.
Men jag är övervägande positiv och väljer helt klart smör och ost före mackan, bearnaisen före pommes fritten, omeletten före gröten osv. Maten smakar så mycket godare nu och håller mig mätt länge. Jag upplever också att jag äter mindre i volym. Nu ska jag börja vänja mig vid att lämna på tallriken när jag är nöjd och inte som jag brukar, pressa ner de sista tuggorna.

Jag hoppas också att jag får lite fart på fettförbränningen följande vecka och att jag blir lite klarare i huvudet. Det känns fortfarande som sirap när jag ska tänka.

idalinda:
Vad roligt att även du börjar babbla här !

Det verkar vara så att du har kommit en bra bit på vägen!

Utematen, hmm, mina tips kan vara att om man inte vill äta ute kan man ta med sig :
ölkorv
mandel /nötter
kylbox med köttbullar och kall röra

Mat på farten:
Vi köper massa cheeseburgare i drive in och sorterar bort brödet och stablar resten på en hög och äter hamburgare :lol:
jag vet inte vad dom tänker när vi beställer 12 cheeseburgare och det finns  två vuxna i bilen... tror säker på någon barnkalas  :lol1:
För att inte tala om dom gångarna när även barnen finns med och vi köper typ 15 cheeseburgare.... :crazy:

Tina:
Smart med cheesburgarna.

Visst kan man ta med sig men om alla andra ska äta ute vill man ju inte avvika från mängden. Känns så knäppt att sitta och äta medhavd mat men det kanske är en vanesak.

anki:
Tycker inte det är något större problem att äta ute. Beställer något med rent kött och ber att få slippa pommes frittes (eller potatis eller vad det är till) och ber dom steka upp lite grönsaker, t.ex champinjoner paprika och lök, det har dom flesta hemma och tycker inte det är något problem att göra. Har t.o.m. funkat i en "korvmoj".
Enda stället dom inte kunde göra något annat än det som stod på menyn var på en av dom få vinteröppna restauranterna i turiststaden Borgholm, där fick jag en tallrik halvfull med salladsblad och pyttelite gurka och tomat till...  :thumbdown:
Anki

hemul:
Jag äter sällan ute, men jag förstår inte heller varför det skulle vara så ett så stort problem. Men det är klart, lunchrestauranger och så där det kanske bara finns en rätt på menyn och det råkar vara pannkaka kan kanske vara knivigt.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida