Sötning
hemul:
Tjena! Välkommen hit. :wave:
Jag tror att molass EGENTLIGEN är en restprodukt när de tillverkar socker och att det är flytande, nån slags gegga. Vet inte om sockret man kan köpa är tillvarkat från det, men jag tror det. Det är ivf ett väldigt mörkt, nästan svart, och ganska fuktigt socker. Finessen med det för mig är att det har mycket kraftigare smak än sirap, farin och annat råsocker jag ätit. Därför tycker jag det funkar nästan som en krydda, man behöver väldigt lite för att få den där smaken man är ute efter utan att få så mycket sötma och kolisar. Jag använder det sällan, men just till såna där traditionella rätter med sirap i receptet, som kålpudding, är det fint. Lider man av sockersug är det kanske bättre att avstå.
Så det är ingen lowcarbprodukt alltså. :shy:
Langhol:
Heter det inte Melass? :confused3: Jag har nåt minne att korna fick det, vet inte hur det är nu. Det var nån tjock brun sörja.
hemul:
Jo, det stämmer. Jag är rätt skadad av internet och tenderar att prata svengelska. Det heter molasses på engelska ju. :shy:
pitch:
Är jag inte duktig som lockat in min fru till detta underbara forum :clapping:
Bastet alltså, om ni inte fattade...men det gör man väl inte med denna kost :lmao:
Nu är det bara dottern kvar så tar vi snart över forumet :whink:
idalinda:
Välkommen Frugan med ! :wave:
Jag har sonen med mig här , men han är här nu mer sällan.
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida
[*] Föregående sida