Jag vill ha en vakuumförslutare!

<< < (15/17) > >>

hemul:
Blir ingen fritering i helgen. Tror inte ens de skickat fritösen än. Men jag håller på att smälta talg. Jäsingen så gott det luktar! Och jag har provsmakat några knorvar redan. Varför slutade jag göra sånt här? Det var rätt mycket kött kvar på fettet. Jag skar bort det och ska låta det koka i fettet sen när det knorvarna krympt så jag ser vad som är vad. Kommer att bli mumsigt värre! :tasty:

Mynlen:
talg, är det fläskfettet eller från vilket djur kommer det?

hemul:
Nöt. Grisfett heter späck och när man smält det heter det ister. Vete fan vad smält talg heter. Fast jag tror att fett från får och get också kallas talg. Fett från idisslare kanske det är?

Jäklar vilket kladd det var! Fast kul. Så länge sen jag gjorde. Hade glömt att talg inte smälter lika bra som späck. Blir liksom stekta fettbitar i grytan. Man ska så klart mala fettet först. Så det fick jag göra med de flottiga stekta bitarna. Blir att tvätta köksmattan idag. Men utbytet blev bra, inte stor volym på de små knorvarna som var kvar. Men det går åt rätt mycket talg. Drygt 3 liter fick jag och talgen vägde 4.25 kg. Men då har jag de där köttbitarna med rätt mycket fett kvar på också, nästan ett halvkilo. Men i runda slängar nästan 4 kg talg för att få 3 liter fett då.

hemul:
Tror jag skulle kunna få tag på lammfett billigt. Men lamm, hur kul är den smaken om det inte är en lammrätt?

hemul:
Nu har jag portionsförpackat 4 kg skirt steak. Det gick att suga luften ur vanliga plastpåsar också. Så jag gjorde som jag brukar. La köttet i enliters vanliga plastpåsar, vackade, knöt till och klippte bort den överflödiga plasten. La paketen i en stor fryspåse och vackade den med och satt i påsklämma. Det blev fårvånansvärt små och stadiga paket. Ska bli kul att se hur det blir när jag törs ta de där sista två pumptagen också. :tongue:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida