att steka bacon
idalinda:
Mitt stor beskymmer är beconstekning och att det fullständigt bombanderar fett till höger och vänster när man steker det.
Vi måste steka i många omgångar och står där närmare en timme när det är dax.
(Jag lade även en portion i ugnen för förstekning och stekte dom sedan snabbt knaprika på pannan för att snabba på.)
Jag funderar nu att en stekpanna med lock skulle vara en lösning för det värsta i alla fall.
Senast hällde jag inte ut fettet från pannan i mellan och det var rejält med fett på pannan mot slutet.
Skulle det vara klokt att hälla ut fettet mellan stekningar ?
Bookia:
Det finns att köpa stänkskydd på de flesta mataffärer, jag köpte min på Ica Kvantum, använde den med den svindyra pannan.
Nu behövs den inte alls eftersom det inte skvätter när jag steker i gjutjärnsstekpannan. Fråga mig inte varför. :blink:
Stänkskyddet kostar väl 30-40kr, förhindrar att flottet stänker upp dig i ansiktet, samtidigt som det behåller luftflödet så baconen blir knapriga.
Om du nu har teflonpanna skulle jag rekommendera att du diskar den mellan användningarna. Teflon, hur härdigt det än är, släpper ändå ifrån sig ämnen som är i högsta grad cancerogena. Detta sker ännu lättare när man steker på hög värme och om ytan är det minsta skadad. De de flesta av dessa cancerogena ämnen är fettlösliga så de ansamlas i fettet i pannan och det bästa är nog att slänga ut fettet och lägga i nytt.
Gjutjärnspanna. :inlove: :flirting:
idalinda:
Citat från: Bookia skrivet 2008.11.30 - 20:32:43
Nu behövs den inte alls eftersom det inte skvätter när jag steker i gjutjärnsstekpannan. Fråga mig inte varför. :blink:
Gjutjärnspanna. :inlove: :flirting:
Det skvätter inte alls :w00t:, då MÅSTE jag skaffa en sådan !
Priset blir väl något spännande på andra sidan tusenlappen :confused3:
Bookia:
Jodå, det skvätter fortfarande. Småfräser och småskvätter men sällan mer än ngn cm upp i luften. Värre var det med den svindyra pannan. Då skvätte det på både golv, fönster och för att inte nämna en själv. Det var förenat med livsfara att steka bacon ju. Rätt var det är sa det *PANG* och man fick ett jäkla skvätt av svinhet fett rakt i nyllet. Usch. :so_mad:
hemul:
Lägger du lock på blir det nog kokt bacon. :lol:
Torka av baconskivorna om de är fuktiga. Det hjälper lite.
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida