Stekta kålrabbi'biffar'
skogsstjrna:
Stekta kålrabbi'biffar'
HELT VEGETARISKT!
Hittade detta recept av en slump när jag bara skulle kolla hur länge man skulle koka kålrabbi. Och då provade jag det, fast gjorde om det till lchf-stuk:
1 kålrabbi
1-2 dl finriven parmesanost
cayenne, salt, svartpeppar
en ANING ströbröd (kan nog uteslutas)
smör
Skala kålrabbin och skiva till ca 1 cm tjocka skivor.
Förväll i lättsaltat vatten tills de är nästan färdiga (kanske 8 min, känn med sticka). Låt rinna av ordentligt.
Blanda parmesan, kryddor och ev ströbröd. Vänd skivorna däri.
Stek i rejält med smör på medelvärme ett par minuter på varje sida.
Supergott!
Man kan säkert krydda annorlunda, beroende på vad man vill servera dem till. Man kan absolut ha dem till förrätt. Jag serverade dem som tillbehör till ugnsbakad gös. Till gösen hade jag creme fraiche och orange kaviar med dill, salt och peppar, och den såsen var jättegod även till de stekta kålrabbiskivorna.
Enjoy! :clapping:
Affe:
Har tänkt att göra gratäng på Kålrabbi men inte fasiken går det att uppbringa en endaste lite kålrabbi... och ändå bor jag på mälaröarna som säjs vara kornboden i mälardalen :cry:
Affe
hemul:
Här brukar Willys alltid ha.
skogsstjrna:
Tycker också att kålrabbitillgången kan variera i butikerna. Men håll utkik, rätt som det är...
Mälaröarna är ju annars mest kända för sin Vit drottning-potatis...
(har oxå bott därute)
skogsstjrna:
Åt såna här ikväll, hade glömt hur himla goda de är. Rekommenderas varmt! (Fanns f.ö. på Konsum i Vallentuna.)
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida