Jag har funderat att tillsätta någon gång lite grädde, men inte för konsistensens skull utan för smakens skull, men det har inte blivit av.
Jag har en "grötkastrull" med vatten på ytterbotten och " vad-man-vill" i själva innekastrullen.
Den fungerar bra som choklad-kokare
Jag smälter cocosfett och tillsätter sedan kakao så att fettet blir mättat, tillsätter mer fett och det skulle bli för tjockt.
Och visst kan man blanda i precis vad man önskar att ens choklad smakar
,
(vi har testat med massa olika socker/ stevia propotionerna, bär och nötter. Jordgubbar är bra naturlig sötnig.
I år har jag även torkat lite jordgubbar för att kunna testa just med choklad, vad bra att vi började prata om detta
, nu blev jag påmint att testa även den varianten!)
Sedan breder jag ut allt på en bakplåtspapper i en långpanna och ställeri kylen för en stund ( kanske 10 min) därefter skär jag den i rutor och låter stelna färdigt ( kanske 20-30 min ) efteråt kan man bryta bitarna och ställa i en passande burk i kylen.
Barnen gillar det här, men det smakar så mycket choklad så att bitarna försvinner inte på en kväll utan räcker i alla fall några dagar
Berätta gärna hur andra smakvarianter fungerar !